Mennyi is lesz ősszel a gáz + áram ára? Mennyi most?
Azt olvastam az áram 2-4x annyi lesz 1kwh most ha jól tudom
45 Ft / Kwh. Tehát 90 Ft - 180 Ft / Kwh lesz?
Illetve, a földgáz most 120 Ft / m3
144 m3-ig kedvezményes.
Fölötte 900 Ft / km3?
Mert az én példámmal élve, havi 333m3 földgázt fogyasztok.
Ez jó 180-200 ezer Ft lenne eddigi 40 ezerhez képest!
Úgy számolván, hogy az első 144m3 az kedvezményes, fölötte piaci ár!
Áram az havi 8-12 ezret fogyasztottam.
Szóval az nagyjából marad itt gondolom, max 15-20 ezerre felugrik...
VALAMINT:
Ez a korlátozás (gáz+áram terén) vonatkozik panel lakásokban, tégla lakásokban, trásasházakban élőkre is?
Tehát ha én egy albiban vagyok, teszem azt havi 100 ezerért.
És fogyasztok havi 200m3 gáz.
Akkor ott is 144 x 120 Ft a kedvezmény.
Maradék 56m3 meg szorozva 900 Ft?
Köszönöm tényleg a válaszokat, nehéz eligazodni ebben a katyvaszban!
Továbbá valószínűleg a gáz árat a fa is fogja követni valahogyan.
Ha a gáz 7-8x annyiba kerül, nehogy már a fa ne dráguljon pár 10, esetleg pár száz százalékot.
Csak ugyan, mint a kályhák, kazánok, stb.
Igen sajnos, nagyon kemény lesz :( ha tényleg igaz, a táblázat. Én villannyal fűtök, mert 6-7 éve amikor átálltam gázról, ugyanannyit fizettem a fogyasztásra. még szerencse, hogy a gáz csövek a helyükön. Vissza lesz rakva a konvektor. Így a villany csak kicsit fog fájni a bojler miatt. de a gáz max 8 ezer lesz.
átalányt fizetek, a 20 villanyom 88 lenne :( és van egy 11 évesem, akit egyedül nevelek. Én el lennék 18 fokba, na de... Nem értem, ha az áram a sajátunk, mert ugye megtermeljük, mért kell emelni? A gázt hozzuk, az más. Na de....
30 % körül importáljuk az áramot is.
Kellett nekünk annak idején "megfúrni" Bős-Nagymarost...
Azt nem tudom, hogy hogy fogják számolni: nyári hónapokban a csökkentettet, fűtésidényben meg rámegy ingünk, gatyánk.
Jelenleg havonta diktálok.
Ezzel sajnos egyet kell értenem utolsó #15.
Több egy családi ház felfűtése 21-23 fokra MINT a:
-tanárok, rendőrök, katonák, tűzoltók, ápolók, óvónők, dajkák, egészségügyben dolgozók, közmunkások, rokkant nyugdíjasok, nyugdíjasok - havi bevételei.
Persze a lista sokkal hosszabb ennél, csak pár állami hatáskörbe tartozó dolgot szerettem volna felsorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!