Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ez az átlag fogyasztás,...

Ez az átlag fogyasztás, honnan, miből jött ki?

Figyelt kérdés

Múlt hónapban nem volt semmi extra, kint szárítok, mosógép meg mosogatógép ment csak, 310 kw ment el...

Télen 800 kw is elmegy egy hónapban, igaz vilannyal fűtök...

Mi lesz most azokkal akik klímával fűtenek?

Van olyan magánház ahol 210 kw egy hónapban?

2022. júl. 14. 09:08
 1/7 A kérdező kommentje:
Jaah, nincs bojlerem...
2022. júl. 14. 09:09
 2/7 anonim ***** válasza:
67%

Én azt nem értem hogy jön ki sokaknak ennél több...

Mi családi házban élünk, bojler az valóban nincs, gázzal melegítjük a vizet (akinek van, annál nyilván megértem).

2 naponta megy a mosógép, mosogatógép, folyton a hűtő, napi 1-2 órát a TV, nyilván vannak kicsi fogyasztók, kávéfőző, porszívó, stb. De most nyáron nálunk megy naponta-kétnaponta a locsoló, és a klíma is megy kánikulában, ezutóbbi kettővel léjük túl a 210 kWH-t.

De ha nem megy locsoló meg klíma, bőven alatta vagyunk.

2022. júl. 14. 09:15
 3/7 anonim válasza:
100%
Egy 35 négyzetméteres, egy szoba konyhás lakásban élek egyedül, az áram fogyasztásom 100-110 kw, télen a gáz fogyasztás 120-130 kömbéter úgy hogy nagyon sokszor csak az őrláng ment. Kérdem én kit vettek alapul az átlag számitásnál? Olyan lakásokat mint az enyém?
2022. júl. 14. 09:17
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én 40 nm-es lakásban lakom, évi kb 800 m3 gáz megy el, mert nekem csak a fűtés gázok, viszont Ariston villanybojlerem van így az áram meg sokkal több. Nem vagyok benne a 210-ben, kb 220-300 kwh szokott lenni egy hónap. Kicsit átbaxva érzem magam, mert én tényleg alig használok valamit, gondolok itt sütőre, klíma, tv, még hajszárítóm sincs. Hát kíváncsi leszek mi lesz ebből…
2022. júl. 14. 09:52
 5/7 A kérdező kommentje:
4, aki nem panelban lakik az nincs benne vagy a villanyban vagy a gázban...
2022. júl. 14. 09:57
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem belevették azokat is, akiknél 2-3 éve kikötötte a szolgáltató a gázt és a villanyt. Másképp nem jön ki.

Nekünk villanybojlerünk van, annak a fogyasztása majdnem ki is tölti a 210kw-ot (160-170 között van).

2022. júl. 14. 10:35
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A hasukra ütöttek és kijött a 210. Vagy belevették a nyaralókat, ahol egész évben van 500 kwh fogyasztás. Máshogy ez nem jön ki.

Ketten vagyunk, panellakás, homeoffice. Nyáron 300 kwh fölött vagyunk, de a klíma muszáj, mert se dolgozni se aludni nem tudnánk a 32 fokos lakásban.

Télen néha megvan 210 alatt, ha nem használjuk túl sokat a sütőt (mert az elektromos)

2022. júl. 14. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!