86nm-es házam van amibe jövőhónapba fogok beköltözni, nagyjából milyen rezsire számoljak?
Tudom hogy sokmindentől függ leirok pár dolgot
A nyilászárókat lecseréltük mindenhol műanyag 2 rétegű van
A ház egyik fele 60as vertfal a másik 30as tégla 5cm szigeteléssel, Sár födém van és nagyjából a mennyezetet levannak hozva mindenhol kB 250cmre fölötte van 10cm kőzetgyapot. 3 szoba van mind a 3 szoba gázkonvektorral van fűtve a fürdőbe elektromos fűtés van de most inkább a gáz az ami érdekel hogy mennyi gáz fog fogyni körülbelül? A rezsicsökkentés miatt érdekel igazából. Most 18 ezer forintot fizetek általánydijt nem tudom az mennyi gáz lehet. Ezelőtt nem kellett ilyeneket számoljak ezért nem tudom hogy mi jöhet ki. Csak a fűtés megy gázrol a bojler és a sütő elektromos
Felkészülhetsz a legrosszabbra! Csak a bojler simán bekajol 80-90kWh-ot még akkor is ha nem használsz melegvizet, és csak hőntartáson megy.
Jósok meg nem vagyunk, Fűtésszezon előtt felírod az óraállást és figyelgeted.
Így igaz, viszont azt kiemelni, hogy ne játszadozz azzal, hogy egyik szobába le van kapcsolva, másikba pedig megy. Mert akkor a közte lévő falad megint egy hideg felület lesz, ami miatt a fűtött szobát jobban kell fűteni. Igazából mehet ott is fütés, legfeljebb ne ugyanannyin, viszont teljesen ott se kapcsold le.
Másik pedig a bojler. Többet fogyaszt az újbóli felmelegítés, mint a szinten tartása a víznek.
És ez általánosságban igaz mindenre egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!