Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » 86nm-es házam van amibe...

86nm-es házam van amibe jövőhónapba fogok beköltözni, nagyjából milyen rezsire számoljak?

Figyelt kérdés

Tudom hogy sokmindentől függ leirok pár dolgot

A nyilászárókat lecseréltük mindenhol műanyag 2 rétegű van

A ház egyik fele 60as vertfal a másik 30as tégla 5cm szigeteléssel, Sár födém van és nagyjából a mennyezetet levannak hozva mindenhol kB 250cmre fölötte van 10cm kőzetgyapot. 3 szoba van mind a 3 szoba gázkonvektorral van fűtve a fürdőbe elektromos fűtés van de most inkább a gáz az ami érdekel hogy mennyi gáz fog fogyni körülbelül? A rezsicsökkentés miatt érdekel igazából. Most 18 ezer forintot fizetek általánydijt nem tudom az mennyi gáz lehet. Ezelőtt nem kellett ilyeneket számoljak ezért nem tudom hogy mi jöhet ki. Csak a fűtés megy gázrol a bojler és a sütő elektromos

2022. júl. 14. 08:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Még van egy fontos kérdés itt. Én 18-19fokon érzem a legjobban magam, de lehet te neked ez a szám 23..
2022. júl. 14. 09:13
 2/7 A kérdező kommentje:
Oh igen köszönöm, ezt kifelejtettem. Igen kB 20-22fok az ideális nálunk
2022. júl. 14. 09:17
 3/7 anonim ***** válasza:
53%

Felkészülhetsz a legrosszabbra! Csak a bojler simán bekajol 80-90kWh-ot még akkor is ha nem használsz melegvizet, és csak hőntartáson megy.

Jósok meg nem vagyunk, Fűtésszezon előtt felírod az óraállást és figyelgeted.

2022. júl. 14. 09:22
 4/7 A kérdező kommentje:
Gondoltam hogy senkisem jós, sőt. Én igazából csak egy körülbelüli számra lettem volna kíváncsi. Nem a megváltást vagy a pontos összeget akarom tudni hanem hogy nagyjából mire számítsak. Le-e kapcsoljam a fűtést az egyik szobába vagy ne, a bojlert le kapcsoljam-e este fürdés utan vagy ne
2022. júl. 14. 09:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Körülbelüli számot se fog tudni mondani senki, mert a rezsi annyira egyedi dolog, hogy el se hiszed, és két egyforma fűtésköltségű ház sincs még ugyanabban a méretben sem. Ezt neked kell majd kitapasztalni.
2022. júl. 14. 10:06
 6/7 A kérdező kommentje:
Így már értem, köszönöm. Akkor igazából majd meglátjuk ha be költözünk :D
2022. júl. 14. 10:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Így igaz, viszont azt kiemelni, hogy ne játszadozz azzal, hogy egyik szobába le van kapcsolva, másikba pedig megy. Mert akkor a közte lévő falad megint egy hideg felület lesz, ami miatt a fűtött szobát jobban kell fűteni. Igazából mehet ott is fütés, legfeljebb ne ugyanannyin, viszont teljesen ott se kapcsold le.

Másik pedig a bojler. Többet fogyaszt az újbóli felmelegítés, mint a szinten tartása a víznek.

És ez általánosságban igaz mindenre egyébként.

2022. júl. 14. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!