Egy bojlercserével mennyi kW/h áramot lehetne spórolni havonta?
120 literes. Vezérelt áramról megy. Az újnál is ez lenne.
Tapasztalat érdekelne, mekkora változást jelentett ugyanolyan fogyasztás mellett egy bojlercsere?
Mennyit eszik jelenleg?
Nekünk is 120 literes van. Múlt hónapban lett vízkövezve, már kb. 10 éve nem volt. Volt benne egy nagy vödörnyi vízkő. A bele zsír új lett a bojlernek. Előtte 95-100 kWh-t evett havonta, most ez lecsökkent 85-90 kWh-ra. Ennél kevesebbet nem nagyon fog fogyasztani egy 120 literes bojler sem. Nálunk kb. 50°C-ra van állítva a hőmérséklete, és sosem használjuk ki az összes melegvizet. Ha egyáltalán nincs is használva, akkor is 70 kWh-t simán elhasznál havonta a semmire. Azzal lehetne esetleg spórolni, hogy kisebb bojlert raktok fel. Bár az se eszik jelentősen kevesebbet, egy 80 literes is simán kér havi 50 kWh-t vízhasználat nélkül.
#9 Aristonból melyiket? Hány főre használjátok?
Köszönöm a többiek válaszát is! Igen, épp a régi fűtőszál miatt gondoltam, hogy cserélni kéne, de mivel ez a dög rohadt régi, még szabályzó sincs rajta, megérett a cserére.
"régi, még szabályzó sincs rajta,"
De van azokon is, csak le kell venni az alját, és ott van egy bordás kerék azon tudsz állítani.
Csak a fűtőszálat cseréljétek, ne az egészet, párezer Ft-ból megvan.
Aristont meg semmiképp ne vegyél, csapnivaló a termék is, meg a szervíz is.
Igen, tudom, hogy olcsóbban megússzuk, de mindenhogy esedékes lett volna a bojlercsere. A fürdőt még idén év vége felé, de legkésőbb jövő év első felében fel akarjuk teljesen újítani, csak gondoltam, tekintettel a tegnapi bejelentésekre, a bojler cseréjét előrehoznánk.
Hajdúban gondolkodunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!