Be jelentetem a póstán hogy elköltöztem mégis a régi cimre jönnek a küldemények számlák fel-e jelenthetem a póstást a hivatalba?
Az a Napnál is világosabb (csodálom, hogy nem jöttél rá), hogy azokat értesítsd a címváltozásról, akikkel levelezel: hivatalok, szolgáltatók, barátok stb.
Ha feléjük nem jelzed, hogy hova címezzék, akkor ők továbbra is oda címzik. Ez csak világos. A postás pedig nem azért van, hogy fejben tartson minden lakcímváltozást a körzetében. És ha ideiglenesen (vagy akár véglegesen) új körzetbe megy kézbesíteni?
A póóóstás oda viszi a levelet ahova küldte a feladó.
Szólj a feladónak, hogy elköltöztél, akkor majd a póóóóstás oda hozza
Nem bejelenteni kell a postán, hanem megrendelni a levélküldemények átirányítása nevű havidíjas szolgáltatást. Ha ez megvan, és ennek ellenére rossz helyre megy a levél, akkor panaszt tehetsz.
Ha csak szóltál, hogy marikanéni elköltöztem, az a kutyát sem érdekli. Mindenhol jelentsd be a lakcímváltozást, és majd elkopnak a levelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!