Vízműnél szerződésbontás után ki fizeti a fennálló tartozást?
Ügyvédi levél jött, hogy én. Noha a szerződésben aláhúztuk, hogy a fennálló tartozást az új vevő fizeti meg.
A vevő az adásvételi szerződésig bérlő volt, azaz a vizet - értelemszerűen - ő használta el.
A vízmű azon fogja követelni az összeget, aki nevén szerepelt az óra, mivel azzal áll szerződésben. Tehát neked kell rendezni a vízműnél a számlát.
Az adásvételi szerződésbe amit írtatok, az a te és az új tulajdonos dolga, ahoz a szolgáltatóknak semmi köze. Szóval fizesd be és utána az új tulajdonossal/volt bérlővel kell le rendezned. Ha nem akar fizetni, akkor polgári perben lehet behajtani tőle.
Bennünket, szerződő feleket nyilatkoztattak:
a, régebbi felhasználó egyenlíti ki
b, új felhasználó egyenlíti ki
Az utóbbit karikáztuk, ikszeltük. Így bontottuk fel a régit és kötöttük meg az új szerződést.
Dehogynem, be is szkenneltem azóta.
Nem nagy a fennálló tartozás, de nem először szúrták el. Szomszéd almérőjét is nekem számlázták ki - nna, az a tartozás nagy volt -, amit aztán persze sztornóztak, de most már unom őket.
Akkor meg minden rendezve van.
Kötöttetek egy megállapodást a vízművel, ehhez kell tartaniuk magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!