Sárga csekket mennyi ideig kell megőrizni ha QR kóddal fizettem?
És a postán befizetett csekket?
Nem találtam erre vonatkozó friss szabályzatot, a logika számomra azt diktálná, hogy mivel a QR kódos befizetés digitálisan visszakereshető, nem szükséges megőrizni a csekket, de nem mindig logika alapján működnek a dolgok :D
Hivatalosan 6 év.
Tehát 5 évig kell megőrizni + a tárgyév amiben vagyunk.
Ez teljesen idejétmúlt dolog, hiszen már egyetlen elmaradás esetén is azonnal jön az irgumburgum, meg a késedelmi kamat.
Nem értem a lepontozást, én scannelt formában tartom.
Eddig bármi nyűgöm volt a szolgáltatóval, amúgy is online kellett intéznem.
Személyes ügyintézés esetében is tulajdonképpen ugyanazt intézték, csak helyetted írják meg amit meg kell és helyetted scannelik be a papírt. Vagy nem, hiszen az ő rendszerükben megvan, és maximum a fő adatokat nézik mint számlaszám.
Azt sem értem mi lepontozandó van abban, hogy a számláimat digitálisan kapom :D
A lepontozások okát én sem értem sok esetben, főleg, ha nincs, aki ellene érvelne... A szkennelős megoldást én azért tartom kevésbé optimálisnak, mert rendszerezni kell, meg tárolni, meg áá :D Azért is tettem fel a kérdést, mert a tököm tele van a sok rendszerezni való hülyeségtől. Jobb az nekem, ha QR kódos fizetés esetén a telefon szépen, magától elmenti.
Bőven elég probléma volt, amíg kiharcoltam a távfűtés szolgáltatónál, hogy 2022-ben azért ne ragadjunk már le ott, hogy csak az ő csekkjeiket nem lehet QR kóddal fizetni, mire elértem azt, hogy lett QR-kód, de csak az iCsekk alkalmazásban tudom befizetni XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!