Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Gázkazánom folyton leáll. Mit...

Gázkazánom folyton leáll. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Van otthon egy kb. 20 éves Baxi Nuvola kazánom, ami véletlenszerűen leáll. Azt hiszem, hogy nagyjából megvan, hogy mi a gond, de tanácsot szeretnék kérni.

A kazán belsejében van egy fém "pöcök" amire egy fekete műanyag van húzva, benne egy kapcsolóval. Ez a kis pöcök időnként becsúszik és ilyenkor a kazán leáll. Ha a kis dobozkát ütögetem/belljebb tolom, esetleg a pöcköt fogóval kihúzom és így eléri a kapcsolót, akkor újra beindul.

Sajnos a használati utasítás már rég elveszett(amúgy is francia volt) és nem találtam semmit az interneten. Tudom, hogy ez a gond, de nem tudom, hogy pontosan mi ez az alkatrész és megtehetem-e, hogy bekötök egy sima kapcsolót a helyére, amit egszerűen bekapcsolok és úgy hagyok. Biztonságos lenne? Mellékelek egy képet, hogy pontosan miről is van szó.

[link]

Köszönöm a segítségeteket!

2022. márc. 22. 22:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hívj gázkészülék szerelőt. Nem játék.
2022. márc. 22. 22:30
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem lenne biztonságos, ez vmi szabályzó mechanika. Hívj ki egy gázszerelőt.

Ami egyébként eszembe jut, láttam olyan zárt rendszerű cirkót, ami csak akkor indul el ha bizonyos nyomás van a rendszerben, ott légtelenítés után rá kellett nyomni a rendszerre.

Az a "pöcök" neked úgy néz ki, mintha egy membránhoz csatlakozna, ami akár nyomást is mérhet. De ez csak tipp.

2022. márc. 22. 22:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Ebből a részletből úgy tűnik mintha a gázvezeték szelepe lenne, szerelő kéne hozzá
2022. márc. 22. 22:58
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. Már hívtam egyet, aki leszedte az elejét, benyúlt egy csavarhúzóval és addig ütögette az alkatrészeket, amíg beindult. Annyit mondott, hogy már nagyon öreg és ajánlott egy új kondenzációsat. Persze erre keret nem volt, ezért azt javasolta, ha megint előfordult, akkor addig kapcsolgassam le/fel a kazánt, amíg el nem indítja a fűtést.

Ekkor gondoltam, hogy ezt a random ütögetést én is megtehetem, de akkor már megkerestem azt a részt, amivel konkrétan probléma van. A többit fentebb leírtam.

2022. márc. 22. 23:05
 5/8 anonim ***** válasza:

[link]

Ide regelj es tols fel kepet es linkeld ide!!!

En feg gazkazant szoktam tisztitani otthoni hobbystakent meg sanier duval kombi cirkot is!!

2022. márc. 23. 00:15
 6/8 A kérdező kommentje:
2022. márc. 23. 00:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Gyorsan keresve ez lehet:

[link]

Próbálj szakszervízt hívni, jelezd a képpel, szóba pontosan az alkatrészt, akkor remélhetőleg cserélik.- ragaszkodj a cseréhez, mutasd, hogy kapható.

2022. márc. 23. 06:43
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

7# Lemaradt, hogy ebben az esetbe a nyomáskapcsoló rész is kapható, és cserélhető. Képeden nem látni, de a kapcsolót lehúzva igen.

[link]

És mindkettőt cseréljék.

Másik megoldás, hogy kazán pontos típusa, és fénykép alapján,egy normális gázkazán-alkatrész vagy forgalmazó szaküzletbe megrendelik neked és gázossal beépítteted.

2022. márc. 23. 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!