Mi a véleményetek a földre telepített napelem-rendszerről?
Van egy elég nagy (kb 25×50 méteres) hátsó kertünk, szinte semmire se használjuk. Elgondolkodtam rajta, hogy lenne e értelme egy ilyen rendszert telepíteni
Nektek mi a véleményetek?
Attol fugg. Most tan van valami vissza nem teritendo napelem palyazat, tehat 100%ot all az allam.
De nyilvan nezni kell, hogy egyaltalan van e ertelme.
Szuleimnel megy 2 legkondi folyamatosan, 2 szamitogep, 2 tévé, elektromos konyha, mosogep szinte mindennap megy. Tehát nekik kb 30 k a villanyszámla, megerne.
Fűnyíráskor a fű felfröcsög rá, szóval miután végeztél, nekiálhatsz lemosni a paneleket. Vagy megoldod úgy hogy ne legyen alatta körülötte fű.
Szomszéd faluban van egy ilyen, én meg egy időben gyakran jártam arra, úgy hogy rendszeresen láttam az ember arcán az elkeseredettséget.
Ha füves a panel vissza veszi a teljesítményét így ajánlatos tisztán tartani.
itt Törökbálinton is van földre telepített napelem, nem is kevés. Nem kell füvet nyírni, mert ki az a hülye, aki csak úgy letszi a gazba? A felesleges, kihasználatlan földterületet pontosan így lehet okosan hasznosítani.
Meg kell terveztetni, aztán talajelőkészítés, beton bakok,stb...mindenki csak háztetőben gondolkodik, pedig lent jobb(könnyebben is tisztítható.) sok helyen a járdán van a klímakompresszor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!