Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogyan segíthetek elfogadni...

Hogyan segíthetek elfogadni az új helyzetet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem részletezem,de sajnos úgy esett,hogy a lányommal el kell költözünk otthonról albérletbe.Távolabbi település,nem ismerünk ott senkit.Ami a dolgot nehezíti,hogy egyszerűbb körülmények közé,mint amit megszoktunk,és amik alapvető dolognak számítanak manapság. (pl.fürdőszoba, internet,kábel tv)Jó pár hónapig biztos,hogy ezek nélkül kell élnünk,és tudom nem szükséges az élethezfeltételhez,de az, hogy kiszakad a megszokott környezetből,+családi problémák,egyéb történések,és ehhez jön, hogy egy csomó mindenről lekell mondania... Nem könnyű.

Szeretnék mindent megtenni,hogy megkönnyítsem ezt az időszakot,de tény hogy mindkettőnknek jelentősen lejjebb kell adnunk az igényeinkből,a mindennapok is küzdelmesek lesznek,ehhez társul a lelkiválság...Magam részéről nem érdekes,bármiről lemondanék,csak mellette lehessek,őt megóvhassam,de a szívem szakad belé,hogy nem tudok neki olyan életet biztosítani,amilyet megszokott, és amilyet érdemelne.Főleg,hogy ő nem tehet semmiről,mások önző, felelőtlensége miatt kerültünk ebbe a helyzetbe.Nem tudom,hogy mondjam el neki,hogy nemsokára máshol,másképp fogunk élni? Így is olyan sebzett,sérült mostanság.10 éves kislányról van szó egyébként.

2022. márc. 6. 22:17
1 2 3 4
 21/31 anonim válasza:
53%
Az aztán nagy hülyeség , hogy a gyámügy szokott foglalkozni az extrém szegènységben élő gyerekekkel🤡Remélem nem fogsz rájönni , hogy mennyire nem hülyeség.🤡🤡
2022. márc. 9. 22:27
 22/31 anonim ***** válasza:
63%
Az, hogy nincs fürdőszoba, nem egyelő extrém szegénységben élés... én mint említettem, nincs fürdőszobánk, de a magyar átlaghoz mérten gazdagnak is mondhatnám magam.
2022. márc. 9. 22:40
 23/31 A kérdező kommentje:

Köszönök minden jószándékú tanácsot. Valahogy majd csak boldogulunk.

#17,#18,#21-es válaszoló!Megkérlek rá ismét, ne az én kérdésem alatt éld ki magad, és üzenetben se zaklass!!Ha ennyire unatkozol írj ki saját kérdést!! Vitába szállni a véleményedről nem fogok, nyilvánvalóan beteg személyiség vagy, úgysem jut el hozzád az ésszerű gondolkodás. Másképp nem tudom magyarázni azt, hogy veszed a fáradságot és idegen, tőled távol álló embereknek írogatsz, olyan dologgal kapcsolatban, ami rád abszolút nincs hatással, még üzenetben is, gondolok itt magamra, meg a többi valaszadóra, akikbe szintén belé álltál. Menj éld a saját életed, ne a másét kritizáld....!! A válaszaidra meg nem is reagálok, annyira abszurd, és szélsőséges...

2022. márc. 10. 08:26
 24/31 anonim ***** válasza:

22.

Mire jó ez az egész, amit csináltok?

Kérdező!

Szetintem ma már nehezebb olyan házat találni, ahol nincs fürdőszoba.

Másik lehetőség nincs?

2022. márc. 10. 22:05
 25/31 A kérdező kommentje:

Jelenleg nincs,de ez csak átmeneti.Aranyos kis házikóról van szó,nem valami kunyhó,két szoba, konyha, előtér,jelenleg ez volt, amit hirtelen találtam, és amit megtudom fizetni,de ez csak ideiglenes, nem végleges.Internet stb. azért nincs megoldva, mert oda nincs beköttetve, én pedig pont emiatt, mert néhány hónapról van szó,és nem jelentkezhetünk be oda, így nem tudok köttetni.

Erre volt most lehetőség,remélem mihamarabb tovább tudunk majd haladni, nem szándékozunk hosszú időre ott maradni,addig is viszont abból kell gazdálkodnunk, amink van.

2022. márc. 11. 01:52
 26/31 anonim ***** válasza:
79%
Kábel TV és internet nélkül azért egy ideig el lehet lenni. De azért fürdőszoba??? Most komolyan...Ha nagyon átmeneti a helyzet, megértem, de ha nem látod a végét, hogy mikor tudod biztosítani, akkor KÉRJ SEGÍTSÉGET!!!
2022. márc. 15. 22:25
 27/31 anonim ***** válasza:
28%

Simán lehet élni fürdőszoba nélkül.

Komposzt wc, + vájling... tökéletes megoldás és minden tiszta.

Milliós berendezett fürdők előtt is volt élet.

2022. márc. 16. 09:25
 28/31 anonim ***** válasza:

Persze lehet, csak akkor azt nem értem, hogy miért lett a házak 99 százalékába fürdőszoba építve utólag is.

Remek érzés télen a pottyantósra járni, meg vájlingban mosakodni.

Akkor ne használjunk áramot, folyóvizet, gázt sem! Több ezer évig elvoltunk ezek nélkül.

2022. márc. 16. 12:33
 29/31 anonim ***** válasza:
72%

Kerdező, javaslom keresd fel facebookon az "Alomszék-álomszék eutarcie jo-komposzt" csoportot, rengetegen vagyunk akik ezt használjuk környezettudatosság jegyében, de sokan azért, mert olyan helyen laknak, ahol nincs közmű...

Én pl is-is.

Én egy tanyán élek a családommal, egy régi parasztházat újítottunk fel, van egy "fürdőszobánk" ami egy 15m² kamrából lett kialakítva.

Szieszta kályha fűti, itt van a padlásfeljárónk is, szóval nem kell félnünk a szénmonoxidtól...

Van bent egy nagy 200literes hordó, amit hetente meghordok a kútról vízzel, ebből pumpálással lehet csapvizet varázsolni, ami a lefolyón lemegy, az egy másik hordóba megy, ezt öntözésre használjuk.

Van egy kiépített zuhanyzónk, de mivel csapvíz nincs, egy tábori zuhanyt

[link]

Ilyesmit használunk...

Amúgy ezt használjuk ritkábban, mert lusták vagyunk, legtöbbször nagyfateromtól örökölt állványos vájling mellett mosakszunk...

Valamint ugyanitt egy komposhtvécénk van, aminek megfelelő körülmények kózt nincs semmilyen szaga... illetve de... avar íllata van.

Én eredeti szakmám jogász, feleségem könyvelő... Budapestről költöztünk le a tanyára, eredetileg teljesen modernizálni akartuk a tanyát, de gyetekeknek is, és nekünk is úgy megtetzsett ez az élet, hogy már kell a fenének a csapvíz...

Minek? Egy számlával kevesebb.

2022. márc. 16. 13:32
 30/31 anonim ***** válasza:
Ja és a hordók bútorokba vannak rejtve, belépve a fűrdőnkbe első ránézésre egy rendes antik hatású fürdőszobának tűnik... az alomszéknek asztalos áltál keszített kerete van, lecsukva olyan mint egy díszes faláda...
2022. márc. 16. 13:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!