Át szoktátok tételesen nézni a leolvasás utáni éves elszámoló számlákat (víz, áram) Összehasonlítjátok az előző elszámolás óta kiadott/befizetett számlákkal?
Tavalyelőtt költöztünk be, akkor nem is raktam el a számlákat, de most idén már elteszem majd, igen, és össze fogom hasonlítani következő évben.
Illetve, át a lányt fizetünk, a tavalyi volt az első egész év, kíváncsi vagyok, mit hoznak ki.
A gázóra állását is lefotóztam év elején, megnézem majd néha, mennyire fogy, hogy tisztában legyek vele.
10 éve minden héten felírjuk az összes fogyasztást.
Előre tudom hogy mi lesz az elszámoló számlában.
Villanyt, vizet diktálás alapján fizetek, így nagy eltérés nem lehet. A vízre néha ránézek, hogy hány m3 van elszámolva, ha nem kiugró az érték, nem nyomozok tovább. Tudom, hogy 11-12 m3-t olvasok le 2 havonta, amóta itthonról dolgozom folyton.
Gázórám nincs, egységdíjat fizetek ha fogyasztok ha nem.
A távfűtést át szoktam nézni, ott a melegvíz készítést szoktam ellenőrizni. Nagy általánosságban 1 GJ energiából 3m3 víz melegíthető fel. Tudom, hogy 2 m2-t diktálok mindig, így 0,55-0,68 közötti értékeket várok.
Sajnos ezt figyelni kell, mert anyámnál mindig csalt vele a közös képviseló. Az én házamban szerencsére cég a közös képviselet, itt csak 1-1 adat vagyunk nekik, így nincs sógorkoma világ...
A távközlés fix díjas, rögtön látom, ha nem stimmel valami. Mobilom is fix ingyen minden, ezért látnám ha eltérne.
Amúgy a 4 vízóráról, és a villanyóráról mindig csinálok 1-1 fotót, de ez nem ellenőrzés, hanem online jelentem az óraállást, fotót fel kell töltenem.
Átalányt semmiből nem fizetek (kivéve a gáz, az se átalány hanem egységdíj) nem szeretném, ha év végén kijönnének a tartozás számlák, ha keveset fizettem, és azt sem, hogy a szolgáltató ülne a pénzemen, ha túlfizetek. Így online diktálva az óraállásokat nem nagy kényelmetlenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!