Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Irreálisan sok áramfogyasztás...

Irreálisan sok áramfogyasztás lehet ez?

Figyelt kérdés

779kWh áramot fogyasztottunk az elmúlt hónapban. Ez nekem irreálisan soknak tűnik. 4-en vagyunk a háztartásban.

Ami nagyobb fogyasztó lehet, az a heti 3-4 mosógép + szárítógép, kb. 20 éves Hajdu bojler, mosogató alatti vízmelegítő, 1db hűtő, kávéfőző, 1 számítógép 2 monitorral, egy másik 3 monitorral, további 2db 1 monitorral, egy 43"-os LCD TV hangfallal, ezek napi 3-6 órát mennek. Fűteni vegyestüzelésű kazánnal fűtünk, szóval maximum a keringető szivattyú fogyaszt valamennyit. Továbbá nincs kiépítve vezetékes víz, így egy 1,6kW-os szivattyút használunk. Minden világítás LED-es. Reális ez a mennyiség? Szerintem itt valami nincs rendben, nekem soknak tűnik.

2021. dec. 12. 23:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
33%

443kW az éjszakai? Nem éves elszámolást kaptál véletlenül?

Az rengeteg! Ez pontosan annyi, mintha a bojlered napi 8 órában fűtene, ez pedig a maximális idő, amennyit van naponta "éjszakai" azaz vezérelt áram!

Mikor volt utoljára vízkőtelenítve a bojler? Ezt, ha nem lágy víz van a lakóhelyeden vagy nincs vízlágyító a rendszeredben, akkor min. 2 évente el kell végezni! Ellenkező esetben ez előfordulhat, ugyanis a vízkő a fűtőszál köré rakódik le, ennek okán a hatásfoka jelentősen csökken, ugyanis egyrészt a vízmennyiség csökken a tartályban, másrészt (ami a legfőbb oka) a fűtőszál kénytelen először a vízkövet fölmelegíteni és az adja át a hőt a vízre, a vízkő pedig mivel rossz hőátadó képességgel bír, így gyak. "fojtja" a fűtőszálat.

Nappali áram fogyasztást is irreálisnak tartom! Ezek szerint kondenzációs a szárítógéped. Egy kondenzációs szárítógép 7kg ruhát 4kW-al tud megszárítani, azaz hozzávetőlegesen 1 kör mosást 4kW-al tudsz megszárítani. Ebből ha számolunk heti 4-et, az is csak 16kW havonta! Mosásra még ennyi energia sem megy el, de számoljunk ennyit! 32kW-nál járunk mindösszesen. Hűtő, TV-k, monitorok, bagatell fogyasztók, nem beszélhetünk kW-okról, max. fagyasztóláda (nem ami a kombiban van, hanem láda!) esetében lehet beszélni nagyfogyasztóról! 4 PC együtt már fogyaszthat akár nem keveset, akár óránként 2kW-ot! Ami nagyfogyasztó még az az átfolyós vízmelegítőd a konyhában, ami egyébként szintén lehet vízköves, és a házivízmű, bizonyos, hogy napi több kW fogyasztást generál! Kávéfőző hiába ránt föl akár 2kW-ot, pár percig teszi csak ezt!

400-450kW-ot tartom reálisnak havonta!

A két bojlert vízkőtelenítsd, azzal kezd a dolgot. Hívj hozzá egy villanyszerelőt vagy vízszerelőt, ha magad nem tudod megcsinálni! Ha magad csinálnád, akkor anód csere okvetlen és tömítőgyűrű csere is okvetlen!

2021. dec. 13. 08:08
 12/17 anonim ***** válasza:

Uhh, ez rengeteg. Nem éves elszámolás véletlenül? A többi hónap milyen volt idén?

Nálunk 457 kW fogyasztás volt októberben úgy, hogy minden van ami nálatok a szárítót leszámítva. Ezen felül van plusz még egy hűtő, indukciós főzőlap, elektromos sütő (minden nap főzök!), a melegvíz bojlerről megy, 90 kW. És már be-be kapcsoltunk egy 700 wattos infrapanelt.

2021. dec. 13. 11:50
 13/17 anonim ***** válasza:
69%
Nem mindegy hogy 4 gamer számítógép megy 700w-os táppal vagy 4 régi amiken csak a torrent fut és elvannak 300w-os táppal
2021. dec. 13. 13:28
 14/17 anonim ***** válasza:
55%
Ha semmi különlegeset nem tapasztaltál, én megnézném, hogy a vízműveddel (aminek 1,6 kW-os szivattyúja van) minden rendben van-e. Vagy a WC tartály rendben van-e? Nem szivárog a víz? Vagy valamelyik csap nem csöpög-e? Mert ha valahol szökik a nyomás, akkor szegény szivattyúnak gyakran kell dolgoznia azon, hogy a beállított 2-3 bar meg legyen a rendszerben.
2021. dec. 14. 15:26
 15/17 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem vegyél egy fogyasztásmérőt, és nézd végig amiket használtok. A számítógépeknél, főleg ha játszanak is rajta, akkor simán 4-500 wattos fogyasztások lehetnek gépenként, és lehet keveset is írtam.
2021. dec. 14. 15:51
 16/17 emberke5 válasza:
Meg kerdezhetem mi lett az eredmény? Ugyanis nekünk (2en lakunk) 1200 1600 kozott van és nem hasznalunk annyi mindent mint te
2022. febr. 10. 20:30
 17/17 anonim ***** válasza:
1 fo no, Budapest, 700 kwh per ho, tisztasagmaniaval kuzdok,sok meleg vizet fogyasztok.
2022. júl. 14. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!