Egy 60 m2 panel lakásnak mennyi a távhője?
Sajnos ha nincs egyedi mérő sem, akkor jellemzően ablaknyitással szabályozza az összes lakó a hőmérsékletet "nem én fizetem" felkiáltással.
Télen 30 és 50 közti számla várható.
Ha semmit nemmváltoztatnak, csak költségmegoaztokat szerelnel fel, ez mondkárt felére csöklen, emellé szigeteléssel meg 10000 Ft alatt maradsz
7-es.".alegdrágább"
Hát ez így nem igaz!
Ha beszigetelt,és és egyedi mérős, akkor meg a legtakarékosabb..
8as: győzködtek már erről többen is. Én összehasonlítottam az én családomon belül elérhetőadatokat, és én fozegek a legtőbbet. Apukám a 70 nm-es téglalakásban megússza 70ezerből a fűtést éves szinten. Háznak saját kazánja van. És a közös költsége feleannyi, mint az enyém. Sógorék ugyanakkora lakás mint az enyém, házközponti fűtéssel, jó szigeteléssel 30ezer forint. Az éves fűtési költségük. Erre varrjál gombot.
Én személy szerint a távhő jelenlegi rendszerét erősen energiapazarlónak is tartom: eső, hó esetén világosan látszik az utcán a talajon, hol megy a távhővezeték a földben. Ott szárad fel mimdig leghamarabb,ott olvad el a hó mindig leghamarabb. Biztos vagyok benne, hogy ez a hőveszteseg is be van kalkulálva a távhőnél. A havi 6ezer forintos alapdíjba, amiért semmit sem kapok, ez a hőveszteség is benne van. És emiatt az energiapazarlás miatt is drága a távhő.
"Hát ez így nem igaz!"
Persze h nem.
Faterom 52 m2-es lakásának éves fűtés+melegvíz készítés díja egyéni cirkóval 140000 ft. 80-as évek végi tégla építésű társasház műa. ablakok, alul-felül lakva, fűtve. Télen 19,5 fokban kapcsol a termosztát, 21-re fűt, 20-at tart. Állandóan mackóalsó pulóverben van.
Nekem 46m2-es panel, éves tűzés+melegvíz készítés távhővel 110000 Ft. 50 éves, szigetelt, NEM egyedi mérős lakás, műanyag ablakkal, szélső lakás, így 2 fronton nem fűtött, 2 hosszabbik front folyosó, azaz csak oldalról és alul-felül fűtött, de alul nem lakott.
Lezárt fűtéssel (!!!) konyhában bukóra hagyobb ablakkal, reggel garantált 25-26 fok van, de napközben is 24 minimum buktatott ablakkal. Csak a felszálló csövek ennyire befűtik.
Akkor kettünk közül kinek drágább a fűtése?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!