Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Reális az alábbi gáz fogyasztás?

Reális az alábbi gáz fogyasztás?

Figyelt kérdés
100 négyzetméteres ház kombi gázkazánnal több mint 3000 köbméteres éves gázfogyasztás. Az előző évhez képest több mint 1000 köbméterrel több lett pedig semmi nem változott. Értetlenül állok a dolog előtt.

2021. júl. 29. 19:29
 1/10 anonim ***** válasza:

Nekünk 100 m2 tetőteri lakás, évente 1300-1500 m2.

A 3000 tényleg sok. Amúgy mi havonta egyszer, pld minden hónap 10-én egy exelbe írjuk a mérők (víz, gáz, villany) állását, így tudjuk, melyik időszakban kell keresni, ha nagy eltérés van esetleg, vagy viszonyitani az előző évekhez.

2021. júl. 29. 19:45
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem m2, bocsi, m3. Előző válaszban rosszul írtam.
2021. júl. 29. 19:46
 3/10 anonim ***** válasza:
50%
Nekünk az előző évihez képest 22%-kal lett több a gázfogyasztásunk. Gondolom rosszabb minőségű gázt adtak, mert hogy jelentősen hidegebb nem volt, az biztos és a hőfokon sem piszkáltunk feljebb. A 3000 köbmétert én is sokallom. A 100 nm-es ház nem egy kádárkocka, 30 éves nyílászárókkal? Mert akkor reális lehet.
2021. júl. 29. 20:36
 4/10 A kérdező kommentje:
Kádárkocka de műanyag nyílászárókkkal, de eddig 2000 m3 fölé sosem ment a fogyasztás. Lehet ott lesz az igazság hogy rosszabb lett a minősége a gáznak.
2021. júl. 29. 21:53
 5/10 anonim ***** válasza:
95%

A gáz minősége nem tud rosszabb lenni, főleg nem ennyivel.

A szolgáltatók az átvételi pontokon folyamatosan figyelik a gáz minőségét, ez szerepel a számlán a "fűtőérték" rovatban. Van még a korrekciós tényező, ami az átlagos légköri légnyomás értékétől függően korrigálja a köbméter értéket, de a kettő összesen tud okozni 1-2% eltérést a köbméterben, de nem 20%-ot. A földgáz tiszta metángáz, kb 1% egyéb szennyezővel (nitrogén, szén-dioxid), a különféle elméletek a levegő mellékeveréséről csak városi legendák. Egy elmulasztott karbantartás, vagy egy rosszul beállított kazán sokkal inkább tud okozni túlfogyasztást.

2021. júl. 30. 12:33
 6/10 anonim ***** válasza:
23%
Nagyon nagy mértékben tud változni a gáz minősége. Van, hogy a gáztűzhelyt meg sem tudjuk gyújtani, felül a 4 égőből egyet sem. Ha sokáig engedem a gázt, és utána lángot odatolok hozzá, akkor sötét narancssárgán fellobban az egész, és utána el is alszik. Másnap meg minden tökéletes, szép kék lánggal ég. Szóval az az 1-2% az inkább 10-20%. Amikor gyújtás után elalszik a láng, úgy, hogy végig nyomva van a gomb, arra ne mondja senki nekem, hogy jó minőségű gáz! Amikor csak kicsit rossz a minősége, akkor narancssárágán ég. Amikor közepesen rossz, akkor nagylángra állítva ég úgy, mint picin (picire állítva el is alszik), és szintén narancssárgán. Amikor meg nagyon rossz, akkor meg meg sem lehet gyújtani. Ez nem 1-2%-os minőségbeli eltérés.
2021. júl. 30. 13:21
 7/10 anonim ***** válasza:
88%
NA igen, a fentebb olvasható legendákról írtam. A narancssárga láng az elszennyeződött, vagy rosszul beállított tűzhelyre utal. A gáz minősége nem változik 10-20%-ot. Tényközés volt, nem vitaindító, viszont hülyének és korlátoltnak maradni állampolgári jog, nem akarlak meggyőzni. Csak jeleztem a hozzászólásod csekély valóságtartalmát.
2021. júl. 30. 13:38
 8/10 anonim ***** válasza:
46%
Tehát akkor ha télen egyik nap 55 percet megy huzamosan a kazán, majd fél órára kikapcsol, megint megy 55 percet, ..., akkor valójában ugyan olyan a gáz minősége, mint a következő napon, amikor 25 percet megy, fél órát nem, megint 25 percet megy, ... ? A külső hőmérséklet ugyan az. Ezt az előző télen figyeltük meg. Korábban is észrevettük már, hogy néha többet megy, mint kellene. De most idén ez nagyon szembetűnő volt. A hőfok nem lett elállítva, mindig addig megy, amíg el nem éri a beállított hőmérsékletet. Egy lakótömbben lakunk, megkérdeztük a lepcsőházi szomszédokat, mindegyikük ugyanakkor ugyanazt tapasztalta. Akkor tehát mindenkinek egyszerre romlott el a kazánja, majd egyszerre javult meg másnapra? Majd 2 hét múlva megint egyszerre romlott el, ... ? Végülis lehetséges. De én arra egy kicsit több esélyt látok, hogy ez a gáz minősége miatt van. Nem sokkal, csak úgy 99%-kal.
2021. júl. 30. 13:47
 9/10 A kérdező kommentje:
Most végig kérdeztem a szomszédokat és mindenkinek5-600 m3-el nőtt az éves fogyasztás átlagosan. Pedig eddig mindnekinek stagnált. Érdekes de sajnos nincs mit tenni pedig még a tél is enyhébb volt....
2021. júl. 30. 15:20
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem volt enyhébb, még június elején is el lehetett viselni a fűtést.
2021. aug. 4. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!