Távfűtéses panelt mennyire kockázatos venni? A jövőben jelentősen drágább lehet így fűteni mint pl gázzal?
Te Miről beszélsz..?
Egy szigetelt panelház a mérőórás fűtéssel, egy 50m2 lakás esetén havi átlag 8-10Eft-ra jön ki átlagosan havonta,és ebben már az átlagos 2m3 víz felmelegítési díja is benne van.
Ettől már csak egy passzív háznak a fűtése az olcsóbb.
Különböző helyeken lévő paneleknél mások az árak
Nem mindegy, hogy mennyire szigetelt a ház, a nyílászárók, stb
Nem mindegy, hogy általány díj van-e vagy lakásonként mérő és az is hogy
stbstb
ezek általában többet számítanak
és mihez képest?
egy pesti 30 millás panellakáshoz képest bizonyára olcsóbb a fűtése egy 200 millás profin megoldott zöldháznak Solymáron
#5: ha te konvektorral vízmelegítéssel kijössz havi 10-ből, akkor a szomszédok nagyon fűthetnek.
Hány fok van nálatok?
Szigetelt a ház?
Ekkora lakásban minimum 3 konvektor kell, plusz a vízmelegítő, az 4 őrláng, önmagában kb. havi 3-4000 Ft. Csak az őrláng.
És ha a gázelosztó tulajdonosa változik?
Én is sokallom a különbözetet, de az akkor sincs 10 évente 1 millió sem ekkora lakásnál és cserébe nem kell készülékeket javítanod, cserélned, kéményt bélelni, kéményseprőt, karbantartás, ellenőrzés stb.
3. jún. 21. 19:41-es vagyok
meg az se mindegy, hogy mikori melyik panel amúgy a többféle dán, orosz, magyar panelek közül... későbbi utóbbiakat kicsit áttervezték a ruszki panelekhez képest, lett, vagy több lett a szigetelés a csatlakozópontoknál, panelelemek között és hőhídakra is kissé jobban ügyeltek
meg az se, hogy hanyadik emeleti lakás (fent tűzforrók a radiátorok, lent langyosak, mert fentről folyik le a víz, közben hűl)
vagy hogy a panel szélén van-e, vagy közrefogják a lakást a mellette lévőek, ahol fűtenek ezerrel
meg sok különböző szempont van
előző vagyok, ha még azóta nem írtak :D
itt is, ez a lakás a szélén van és a szélső szobában a lakás többi részéhez képest télen 1-2 fokkal hidegebb van, nyáron 1-2 fokkal melegebb, ugyan annyi szellőztetéssel, radiátorozással, stb-vel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!