Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Megfelelő összeget adunk a...

Megfelelő összeget adunk a rezsibe én és anyukam?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Részletesen le írom. Én és anyukám, anyai mama és papával lakunk. Vagyis anyu szüleivel.... mivel apu és anyu elváltak még gyerek voltam 5 éves.... most 22 éves vagyok. Anyukám 45 éves... mamám 65, papám 66. Társas házban élünk. Van 3 szoba, 1 konyha, nappali, fürdő, folyosó, wc... havonta a rezsi összesen 70 ezer forint... én jövedelmem 220 ezer. Anyukámé 180. Mamám nyugdíja 80 ezer. Papám nyugdíja 165 ezer. !!! Én adok a háztartásba havi 70 ezret és anyu is havi 70 ezeret.... tehát 140 ezret adunk a nagyszülőknek ebből 70 a rezsi, 70et nekik adunk költségekre plusz a mama 80 ezer nyugdijat kap, papa 165 ezret, ez osszesen 245 a kettő nagyszülő nyugdíja, meg plusz mi adunk nekik a rezsibe 140 ezret.... abbol 70 lejön a rezsi......... nekem marad a 220-70=140 ezrem marad kajára stb, meg anyának 180-70=110 marad anyának... de mi is veszunk fozni valót stb egyutt iszunk eszunk. Stb minden közös sose veszekedunk komoly dolgokon béke van szeretet. Vasarnap pedig egyutt megyunk a misere.
2021. febr. 6. 12:00
 1/7 anonim válasza:
84%
Hát szerintem aránytalanul sokat adtok.
2021. febr. 6. 12:15
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

220-70=150 inkább.

Amúgy szerintem is sok, de ha meg vagytok így elégedve mindennel, akkor jó.

2021. febr. 6. 12:26
 3/7 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Tùl sok.
2021. febr. 6. 13:03
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is sokat adtok. Ha a kaját közösen veszitek, akkor bőven elég lenne fejenként a 35 ezer!
2021. febr. 6. 15:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Sokat adtok, ennyiből külön albérletbe is tudnátok költözni akár...
2021. febr. 6. 15:25
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is elég soknak érzem. Lényegében ti ketten fizetitek ki az egész rezsit (pedig gondolom ők is ugyanúgy fürdenek, használnak villanyt, stb.), plusz még ezen felül kapnak 70 ezret (milyen költségekre???)... főleg, hogy mindent megvesztek magatoknak... Ráadásul nem is lennének rászorulva, mert ketten együtt elég jó nyugdíjat kapnak... Elég szépen lehúznak titeket, már bocsánat, attól függetlenül, hogy nyilván rendes tőlük, hogy ott lakhattok. De ez már akkor is kihasználás.

Szerintem az lenne a fair, ha a rezsi felét fizetnétek (tehát a 70ezerből 35-öt a nagyszüleid fizetnek ki, 35-öt pedig ti ketten anyukáddal) és emellett a saját dolgaitokat a saját pénzetekből vennétek meg. Ennyi.

Neked az lenne a legjobb, ha minél többet félre tudnál tenni, és minél hamarabb el tudnál költözni saját lakásba. Gondolom nem akarsz 30 éves korodig a mamáéknál hesszelni.

Sőt, anyukád is fiatal még, rá ugyanez vonatkozik. Igazából kettőtök fizetéséből ketten már rég külön költözhettetek volna a mamáéktól.

Nem is értem, ebben mi a jó nektek? A nagyszüleidnek ott van plusz két fő a házban, ti meg a fél fizetéseteket odaadjátok nekik zsebbe, teljesen értelmetlenül... Vagy ez a cél? Hogy örökre együtt maradjon a család?

Nekik persze gondolom teljesen megfelel, hogy havonta egy vagyont zsebre tesznek tőletek, de nektek mi a jó ebben? Ennyire nehéz elszakadni tőlük és önállónak lenni?

2021. febr. 6. 16:18
 7/7 anonim ***** válasza:

én külön költöznék anyámmal együtt, mert havi 140-ből kijön az albérlet + rezsi.

Viszont te nem tudom hogy állsz a külön költözéssel... mert ha 1-2 éven belül tervezed akkor nem biztos érdemes külön mennetek, mert anyukád utánna meg kénytelen lesz vissza költözni.

2021. febr. 7. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!