Megfelelő összeget adunk a rezsibe én és anyukam?
220-70=150 inkább.
Amúgy szerintem is sok, de ha meg vagytok így elégedve mindennel, akkor jó.
Én is elég soknak érzem. Lényegében ti ketten fizetitek ki az egész rezsit (pedig gondolom ők is ugyanúgy fürdenek, használnak villanyt, stb.), plusz még ezen felül kapnak 70 ezret (milyen költségekre???)... főleg, hogy mindent megvesztek magatoknak... Ráadásul nem is lennének rászorulva, mert ketten együtt elég jó nyugdíjat kapnak... Elég szépen lehúznak titeket, már bocsánat, attól függetlenül, hogy nyilván rendes tőlük, hogy ott lakhattok. De ez már akkor is kihasználás.
Szerintem az lenne a fair, ha a rezsi felét fizetnétek (tehát a 70ezerből 35-öt a nagyszüleid fizetnek ki, 35-öt pedig ti ketten anyukáddal) és emellett a saját dolgaitokat a saját pénzetekből vennétek meg. Ennyi.
Neked az lenne a legjobb, ha minél többet félre tudnál tenni, és minél hamarabb el tudnál költözni saját lakásba. Gondolom nem akarsz 30 éves korodig a mamáéknál hesszelni.
Sőt, anyukád is fiatal még, rá ugyanez vonatkozik. Igazából kettőtök fizetéséből ketten már rég külön költözhettetek volna a mamáéktól.
Nem is értem, ebben mi a jó nektek? A nagyszüleidnek ott van plusz két fő a házban, ti meg a fél fizetéseteket odaadjátok nekik zsebbe, teljesen értelmetlenül... Vagy ez a cél? Hogy örökre együtt maradjon a család?
Nekik persze gondolom teljesen megfelel, hogy havonta egy vagyont zsebre tesznek tőletek, de nektek mi a jó ebben? Ennyire nehéz elszakadni tőlük és önállónak lenni?
én külön költöznék anyámmal együtt, mert havi 140-ből kijön az albérlet + rezsi.
Viszont te nem tudom hogy állsz a külön költözéssel... mert ha 1-2 éven belül tervezed akkor nem biztos érdemes külön mennetek, mert anyukád utánna meg kénytelen lesz vissza költözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!