Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » A fürdőszobában a nagy bojler...

A fürdőszobában a nagy bojler szinte minden vízengedéskor melegít?

Figyelt kérdés
2 kézmosás után is bekapcsol a nagy bojler melegítésre. Ez normális? Gazdaságos ez így?
2021. jan. 19. 07:08
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Alul a hőérzékelőnél megy be a hidegvíz, így gyorsan bekapcsol. Télen a bemenő víz is hidegebb jóval, mint nyáron.
2021. jan. 19. 07:12
 2/8 anonim ***** válasza:
A hőérzékelő szondája kb 30-40 centire van a bojler aljától, csak ha kicsi a bojler, vízköves vagy direktben, nagy nyomassal engeded a melegvizet, akkor előfordulhat, hogy az érzékelőhöz is eljut a hidegvíz.
2021. jan. 19. 12:10
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez csak akkor tud mindig bekapcsolni, ha nem éjszakaira (vezéreltre) van kötve.

Jó villanyszámlátok lehet.

2021. jan. 19. 18:07
 4/8 A kérdező kommentje:

Amúgy szerintem nincs óriási villanyszamla.

100 m2 ház, 3 felnőtt, napközben nem vagyunk otthon, sokat mosunk, 1 tv folyamatosan megy, mellette karácsonyi égők mentek, így lett a számla most pl 10.500 Ft. Vagy ez sok?

2021. jan. 20. 15:31
 5/8 anonim ***** válasza:
Van akinek sok, van akinek kevés. A bojler az olyan, hogy ha folyamatosan áramot kap, akkor is melegít ha kicsit hül a víz. Én egyedül élek, hétköznap munkahelyen fürdök, mosó és mosogatógép megcsinálja magának a melegvizet, tehát némi kézi mosogatás, kézmosás, borotválkozás, és hétvégi fürdésre használok a bojlerből melegvizet, így is olyan 100kW/h körül jelentek le havonta az Eonnak.
2021. jan. 20. 16:32
 6/8 anonim ***** válasza:
*Csak a bojlert! Ezen felül ott van még amit a másik mérő mér.
2021. jan. 20. 16:34
 7/8 A kérdező kommentje:

És az neked hány ezer forint szokott lenni? (bocsi, én most nem látom a papirokon a mi kw-nkat)

2021. jan. 21. 10:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem 12 ezer alatt sosincs. Ugye a bojler ebből olyan 3 ezer forint meg van egy nagy akváriumom az is sokat fogyaszt. Illetve most klímával is fűtök, így volt a múlthavi számlám 20 ezer.
2021. jan. 21. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!