Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Kondenzációs kazán fogyaszthat...

Kondenzációs kazán fogyaszthat ennyit?

Figyelt kérdés
120 m2-es tégla ház 10 centi szigeteléssel. 19-21 fok között mozog a hőmérséklet mindenhol, a számla 40-45 ezer körül van egy hónapban. Ez normális? Most vettük a házat és azt mondták kevesebb lesz a fűtés. A kazán teljesen új, egy rendszer átmosást javasoltak, azt nem kértük, az befolyásolhatja ezt, vagy ezekkel a paraméterekkel rendben van ez a számla?
2020. dec. 10. 12:27
1 2
 1/15 mindentudó99 ***** válasza:
22%
A titok nyitja ott van hogy általányban kell fizetni. Havi hùsz ezret minden hónapban.
2020. dec. 10. 12:33
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem hasonló házra fixen 21 fokra állított termosztáttal a héten 18 ezres számla jött. Melegvíz nincs benne az villanybojlerről megy.
2020. dec. 10. 16:02
 3/15 anonim ***** válasza:

Én is át akartam mosatni, de azt mondta a fűtésszerelő, hogy felesleges kiadás, és majd akkor csináljam, ha nem fűtenek rendesen a radiátoraim.

Mivel egyformán forróak alul-felül, így jegeltem a dolgot.

2020. dec. 10. 16:20
 4/15 anonim ***** válasza:

Azt olvassad le a gázórán, hogy 24 óra alatt hány m3-t mutat.

OKÉ?

2020. dec. 10. 16:24
 5/15 A kérdező kommentje:
Irreálisan soknak érzem így, pedig elvileg minden működik, most lett lecserélve maga a kazán. A használatában (pl. hogy hány fokra van a kazán állítva) el lehet valamit rontani, amivel nem hatékony a fűtés?
2020. dec. 10. 16:30
 6/15 mindentudó99 ***** válasza:
Mondjuk ha kicsik a radiátorok és erőlködik a kazán hogy felfűtsön az okoz túlfogyasztást. 50 foknál ne igen legyen magasabb az előremenő vìz. Ha tùl magasra mondjuk 60 ra an állìtva akkor meg nem igen kondenzál azt mondják. Akkor megint csak többet fogyaszt.
2020. dec. 10. 16:43
 7/15 anonim ***** válasza:

Radiátorokat átmosni csak jó kereseti lehetőség a szerelőnek.

Kondendz. kazánt 60 nál nem kell magasabbraállítani,mert felette már elvesziti kondenzációs jellegét,olyan lesz mint a hagyományos nagyobb fogyasztással.A más fajta kazánokat is elég 60-65 re állítani.

Pár nap mérjed a napi fogyasztást,és kiderül,meg a kinti hőmérsékletet is .

2020. dec. 10. 18:31
 8/15 A kérdező kommentje:
55 fokra van állítva a kazán. Naponta kb 15 köbmétert fogyaszt, de én így fázom, jelenleg is 20 fok van a termosztát szerint. A padlófűtés sem egyenletes, a panelhez közelebb melegebb, a ház másik felén viszont kifejezetten hideg már a burkolat.
2020. dec. 10. 18:41
 9/15 anonim ***** válasza:
Ott valami gond van. Padlófűtéshez sok az 55 fok. Én radiátorokhoz 45-50 fokot használok ilyenkor. -20 fokban tekerem fel 55-60 fokra.
2020. dec. 10. 19:46
 10/15 anonim ***** válasza:
A 10 centi szigetelést irtad, gondolom homlokzati. De mi a helyzet a többivel? Tető, födém, nyílászárók, aljzat?
2020. dec. 10. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!