Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Kapott még valaki virtuális...

Kapott még valaki virtuális számlát? Miért küldenek ki ilyet?

Figyelt kérdés

A vízszolgáltató küldött a részünkre (sorház részére) egy 132.869 Ft-os számlát a meglévő havi számla mellet!

5 éve lakunk ebben a sorházban. A címzett a társasház volt!(nem alakultunk társasházzá).

És én még nem kaptam ilyet.

A szomszédot kérdeztem, hogy tud -e erről.

Neki van egy ismerőse a vízműnél ő járt utána.

Hívott, hogy ne aggódjunk ez csak egy virtuális számla nem kell befizetni...(csekk is volt hozzá)

Miért küldenek ilyet? Hat lakásból áll a sor. Mindenkinek fő órája van. Nincs külön közös főóra a sorra. Az óraszám viszont nem volt azonos (legalább is a miénkkel).

És ha másnak is küldenek és nem jár utána és befizeti...?

Felháborítónak tartom!

2020. dec. 8. 09:55
 1/10 anonim ***** válasza:
72%

Egy telefon közvetlen szolgáltatóhoz és pontos választ kapsz tőlük.

Egy számla akkor is számla, ha "virtuális".

A számla azért van, hogy befizessék a rajta levő összeget.

2020. dec. 8. 10:11
 2/10 A kérdező kommentje:
Hivatalosan közölték, hogy nem kell befizetni!
2020. dec. 8. 10:28
 3/10 anonim ***** válasza:
76%

Hivatalosan közölték?

Hogyan?

Írásban, vagy hangfelvétellel?

Mert a szó elszáll.

Megjegyzem, én is minden számlát a neten kapok (virtuális) de ez a tény nem mentesít a fizetési kötelezettségem alól.

2020. dec. 8. 12:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Virtuális számla? Életemben nem hallottam ilyenről. Én azért nem lennék nyugodt.
2020. dec. 8. 12:16
 5/10 A kérdező kommentje:

12:13. Azokat a számlákat, amiket lehet én is neten fizetem. Ezt bedobták, sárga csekk. A szomszédom mikor hívott, azt mondta, hogy hivatalosan is fogunk róla kapni tájékoztatót, hogy nem kell befizetni!

12:16. eddig én sem hallottam...

2020. dec. 8. 12:28
 6/10 kovpet ***** válasza:
80%
De miről szó a számla? Mi van rajta, minek az ellenértékét számlázták ki?
2020. dec. 8. 18:47
 7/10 A kérdező kommentje:

Az van rajta, hogy 2019.09-2020.09 fő óra állás leolvasása.

Csak nincs külön a sornak főórája,mert mindenkinek fő óra van a lakásban. A miénk 2019. dec. lett cserélve 25.000 Ft volt, mert nagyméretű főóra.

2020. dec. 10. 15:26
 8/10 kovpet ***** válasza:
100%

Én azért egyeztetnék velük (írásban!). Nem jó ignorálni az ilyesmit, ez egy teljesen normális számlának tűnik nekem, nem értem, mitől lenne "virtuális", akármit is jelentsen az.

Rajta van egy sorozatszám, azt valaki leolvasta és ilyenkor le is szokták fényképezni, tehát a szolgáltatónak kellene tudnia, hogy hol van ez az óta fizikailag.

2020. dec. 10. 15:37
 9/10 A kérdező kommentje:

A sor másik végén lévő szomszédomnál van a számla+csekk, ő intézi. Mert ez mind 6 lakást érinti.

Ő több mint 20 éve laknak itt és még nem kaptak ilyet soha. ez meg 1 évről szól. Ő állítólag már elintézte, de még várjuk a hivatalos értesítés.

Én sem hallottam még soha ilyen "virtuális"számláról. És rögtön az ugrott be,hogy ha mások is kapnak, kaptak ilyet és esetleg nem járnak utána, akkor befizetik... pl. az idősek.

2020. dec. 10. 15:55
 10/10 anonim válasza:
Ennyi erőből,ha nemfizetek be egy pl gáz számlát és tartozom,akkor amit virtuális számlára gyűjtöttem játék meg ilyenekkel forintok,akkor ők is kifizethetnék a gáz szánlám,mint ahogy ki küldték neked a számlát.Jó is lenne,mert oda-vissza játszana és lemenne egy csomó tartozásom
2022. nov. 3. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!