Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Régi-régi, de működő azt...

Régi-régi, de működő azt hiszem 120 literes Hajdú bojler, 60 fokos vízre állítva, zuhanyzással, kézi mosogatással ekkora fogyasztás?

Figyelt kérdés

8-10 kw / 24h (havi B fogyasztás elosztva), amit én nagyon sokallok, többet eszik mint a többi, nappali áramot fogyasztó összesen. Más tuti nincs vezéreltre kötve.

Vagy ez ennyi, bele kell törődni?

2020. dec. 8. 05:53
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
#9 Nemrég cserélték le a régi tekerős mérőórát digitálisra. Hogy arra gondolsz-e nem tudom.
2020. dec. 8. 10:10
 12/16 anonim ***** válasza:
57%
#11 Nem ! A mérő az csak a fogysztást méri, de a kozelében kell lennie egy másik szerkezetnek, az egy rádióvezérléső kapcsoló, az kapcsolgatja a vezérelt áramot. Nálam azt halt le, ezért áthidalták, utána úgy 20kWattal több lett a fogyasztásom, mert folyton bekapcsol a bojler ha egy kicsit is hül a víz. Akartam feltenni külön időkapcsolót, hogy max csak éjjel menjen ha muszáj, de a Fi relé nem komálta.
2020. dec. 8. 10:24
 13/16 A kérdező kommentje:
Ha zúg mint a veszett valami az órában, akkor az az? Nem mindig.
2020. dec. 8. 11:22
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

Bojlert soha nem köttenék vezéreltre.Ne aggódjak már elég lesz e melegvíz,ha éppen többet használok.A hőfokot nem tenném 45 nél magasabbra. Nem gondolom fürdéskor ennél magasabb hőfokú vizet ki lehet birni.Aki még kémiát is tanult,az tudja ,a mészkő 60 fokon csapódik ki a bojler belsejére .Nálunk 19 es a víz keménység.

Ha fogy a melegvíz,gyorsan rövid idő alatt utána melegít.

2020. dec. 8. 14:11
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Ja, 45 fokos víz, jujj de imádják a bacik. Ideális környezet nekik. A bojler vize minimum 55-60 fokos kell legyen. Ez a szakmai ajánlás. Amúgy a fogyasztás nem sokkal lesz több, tudod fizika...csak a transzmissziós veszteség a plusz. Ja hogy ez kínai, bocs
2020. dec. 8. 14:42
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
#14-es folyamatosan szajkózza a baromságát, hogy 40-45-fokos vizet kell csinálni! Hiába van észérvekkel leoltva, minden melegvizes kérdéshez odaírja, csak itt rajta kívül szerintem senki nem nyomja telibe a melegvizet, nem csoda ha elfogy nála. 😁
2020. dec. 8. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!