Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Miért van mindenki rossz...

Miért van mindenki rossz véleménnyel a PB palackos infrasugárzóról (szieszta kályha) ?

Figyelt kérdés

Én 1 éve fűtök ilyennel szobában fa tüzelésű kályha mellett, sokszor jól jön mikor mondjuk 12 órázok vagy nincs kedvem/nincs lehetőségem begyújtani. Sokan mondják, hogy szén monoxidot termel, veszélyes, stb,. ennek ellenére nagyon sok helyen látom, hogy forgalmazzák.

Mi a baja sokaknak ezzel, sztem sokkal kényelmesebb mint a fatüzelés.

2020. okt. 25. 16:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

De most már hogy többen is leírtuk, mire kell figyelni, legalább vegyél egy CO2 szint mérőt. Nem szénmonoxid, hanem széndioxid!

3000 ppm-nél riasszon, akkor még biztos fel tudsz kelni szellőztetni. Ha bármi miatt megszűnik a huzat ami cseréli a levegőt a szobában, hamar megvan a baj.

2020. okt. 26. 08:17
 12/17 anonim ***** válasza:
Még egy különbség a fatüzelés és a szieszta között az, hogy égés közben nem csak CO2 (szén-dioxid) termelődik, hanem nagy mennyiségű víz is. A víz is távozik a kéményen át a fatüzeléssel, és benn marad a szobában a sziesztával, mint a CO2. Nem tűnt még fel, hogy sokkal magasabb a páratartalom benn, ha a palackossal fűtesz? Ablakra, falakra kicsapódó víz? Nem tesz jót a szobának sem.
2020. okt. 26. 12:13
 13/17 A kérdező kommentje:

Soha sem tapasztaltam párásodást a szobában... soha nem párásodtak az ablakok...

Volt mikor -10 fokban ezzel fűtöttem teljes gázzal és semmi ilyesmit nem tapasztaltam...

2020. okt. 26. 12:18
 14/17 anonim ***** válasza:
83%

PB fűtésnél még a villany is olcsóbb.

Nem kell palackokat cipelni és kifizetni 5 naponta, nem életveszélyes, nem büdös.

Nem is értem, hogy jutott eszedbe ez az alternatíva?

2020. okt. 26. 12:19
 15/17 A kérdező kommentje:

Mondjuk azért nem vilannyal fűtök, mert régi típusú parasztház, régi típusú alumínium vezetékekkel és nem mellesleg az előző házamban egy elektromos fűtőtest okozott elektromos tüzet, amitől az egész kecó leégett....

Mondjuk csak ezért...

Egyéb okok, hogy ennek jóval nagyobb a hatásfoka mint mondjuk egy olajradiátornak...

2020. okt. 26. 12:23
 16/17 anonim válasza:
100%
Szieszta-ellenesék elég sok mindenben tévednek. Három éve fűtök sziesztával, és előtte is használtam évekig egy hétvégi házban. A széndioxidtól meghalsz kb. annyira igaz, hogy a készülék automatikusan kikapcsol egy adott oxigénszint alatt. Párszor jártam így, és még élek. Alvás közben sose használtam. Felügyelet nélkül sose használtam. A hétvégi házban villany mellett megfagytam, cserébe még jó drága is volt. Szintén csúsztatás, hogy a PB gázos fűtés drágább lenne a villanynál, kiszámoltam, és sehogy se jött ki a matek. Olcsóbb a villanynál és még meleg is van. A sziesztát egyes fokozaton használom, a palack nem spórolósan elég két hétig. Tizenöt éve ismerem ezt a készüléket, pánik, hisztéria, ostoba karattyolás nélkül, ellenben ésszel és az előírásokat betartva. Üdv.
2020. nov. 16. 22:57
 17/17 anonim ***** válasza:

#16: Legalább ne beszélj hülyeséget. Ha értenél a dologhoz, akkor feltűnt volna, hogy olyan épületben, ami csukott ablakokkal is rendesen szellőzik (mint a régi kályhás házak) nem okoz gondot a szieszta kályha.

Az oxigén szint nem számít. A CO2-t néhany EZRELÉK növekedése halálos. Az oxigén friss levegőben 21%, a CO2 0.04%.

Az oxigén szinted lemegy 20.85%-ra, már meg is van a halálos adag 15000ppm (0.15%) CO2 koncentráció.

2020. nov. 17. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!