Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Csatornadíj kifizetése? Ez...

Csatornadíj kifizetése? Ez így legális? (többi lent)

Figyelt kérdés

Visszaköltöztem a régi ingatlanomba 3 éve, akkor vissza is köttettem a vizet, azóta fizettem, minden rendben volt. A ház több mint tíz éve rá van kötve a csatornahálózatra, és használtaban is volt, mielőtt a vizet kikötötték.

A minap kaptam egy levelet az önkormányzattól, hogy a talajterhelési díjat kell fizetnem 3 évre visszamenőleg. Igazoltam nekik, hogy a csatornarendszerre rá vagyunk kötve, használtaban van.

Most a vízszolgáltató követel tőlem 3 évre visszamenőleg csatornadíjat.

Szerintem ebben az esetben a vízszolgáltató mulasztott töbsszörösen is, ugyanis ha nem látta a visszakötéskor, hogy rá vagyok kötve a csatornarendszerre akkor kellett volna jelezni az önkormányzat felé az általam elfogyasztott víz mennyiségét ami alapján minden évben meg kellett volna kapnom a talajterhelésről szóló csekket. Na most ha így tesz, azaz jogszerűen jár el, akkor már az első évben kiderül ez az egész, és nem halmoz fel nekem ilyen horribilis tartozást.

Minden számlámat rendszeresen fizettem, mégis az ő sorozatos hibáik miatt most egy csomó pénzt követelnek tőlem. Ez így legális?

Emberek vagyunk, hibázunk megértem én ha az első évben (amikor is meg kellett volna kapnom) megkapom a papírt a talajterhelésről és kiderül ez az egész, de így hogy évekig nem számláznak se talajterhelést se csatornadíjat, nem tartom jogosnak a követelésüket.

2020. okt. 8. 14:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
azért neked is fel kellett volna tűnni, hogy nem jön a csatornaszámla...
2020. okt. 8. 14:53
 2/9 A kérdező kommentje:
A vízszámlával egybenvan, nem küldenek rá külön csekket.
2020. okt. 8. 15:26
 3/9 anonim ***** válasza:
79%
Nálunk egy csekk van, de két részletező. Egy vízművek + egy csatornázási művek.
2020. okt. 8. 15:41
 4/9 A kérdező kommentje:
Nálunk egy cég felel mind a kettőért.
2020. okt. 8. 16:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
De akkor is látnod kellett volna, hogy nincs rajta a csatornadíj! Mert azt külön feltüntetik, hiszen más az alapára!
2020. okt. 8. 16:58
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Bármennyire kényelmetlen a kérdezőnek, de nekem is az a véleményem, hogy mulasztott, tehát fizetnie kell. Viszont kérjen szakaszos teljesítést, hogy ne egyszerre kelljen ilyen sokat megfizetnie. Általában megengedik.
2020. okt. 8. 17:48
 7/9 A kérdező kommentje:

A vízszolgáltató nem regisztrált mint csatorna használót, ez az ő mulasztása, mivel ő csinálta meg rosszul az adminisztrációt a visszakötés után.

Oké, nem figyeltem ez az én saram. De ha nem vagyok beregisztrálva csatornahasználóként, akkor neki jelezni kellett volna a megfelelő szervek felé, az általam elhasznált víz mennyiségét, hogy megkapjam a talajterhelésről szóló csekket. Amit nem tett meg három éven keresztül.

Lehet, hogy én is hibáztam, de ő duplán hibázott, ezért tudott ekkora adósság összegyűlni. Mellesleg én jóhiszeműen fizettem a számláimat, ezzel szemben ő többszöri hivatali mulasztást követett el.

Biztos jól van ez így? Ha én maganáemberként nem olvasok el minden apróbetűt a számlán, meg nem ismerek minden protokollt, akkor rám lehet verni az ő hivatali mulasztását? Elég bizarr.

2020. okt. 8. 19:14
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyen igazam - mert hidd el, ezt nem kívánom - de bizonyára bíróságra adnak, nézetem szerint (ne legyen igazam!) elveszted a pert és még fizetheted a bírósági költségeket is.

Ismét azt ajánlom, hogy menj el hozzájuk, hozd elő az ellenérveidet és próbálj kicsikarni valamilyen elengedést. Ne hangoskodj, mert a bürokráciának nagyobb a hatalma a Tiednél. Esetleg beszélj ügyvéddel...

Sok szerencsét!

2020. okt. 8. 19:40
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi lett a történet vége?

Nálam hasonló a helyzet, tavaly vettem ingatlant, beköltöztem, megörököltem a közműszerződéseket, névváltozást eszközöltünk. Erre jött a levél 1 évvel később, hogy talajterhelési díjat kell fizetnem, de közben van csatorna. Közműtérképen is megnéztem, és gyakorlatilag is van...

Most megyek majd be a vizesekhez rendbetenni.. Ezért érdekelne, hogy neked mi lett a sztori vége? Szerencsére nekem csak 1 évről van szó, így talán nem olyan húzós.

2022. máj. 16. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!