Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mivel olcsóbb fűteni,gázzal...

Mivel olcsóbb fűteni,gázzal vagy fával?

Figyelt kérdés

Ti hogy gondoljátok?

Számolta már valaki ,valahogyan?

#Gáz,fa,fűtés,tél
2020. okt. 7. 07:28
1 2 3
 11/21 Majatom ***** válasza:
81%
A 9-es le lett szavazva, pedig annyiban igaza van, hogy nagyon nem mindegy az adott fűtőanyag felhasználási módja. Gáznál pl. lehet új kondenzációs kazán, régi cirkó, az említett cserépkályha, vagy régi konvektor. A régi konvektor a legdrágább, az új kondenzációs kazánról jókat lehet hallani. Fánál sem mindegy, hogy vegyes kazán vagy cserépkályha. Nekünk pl. 3 db cserépkályha van, 100 m2 a ház, tavaly kb. 300.000-et költöttünk fára, és kb a fele megmaradt, így idén csak 120.000-ért vettünk fát, hogy jövőre is legyen száraz fa.
2020. okt. 7. 14:11
 12/21 anonim ***** válasza:
80%

11-es, Te is le lettél sajnos húzva, csak az a baj, hogy fogalmam sincs, hogy miért?

Nem ismerik ezt a fűtést vagy nem hiszik el, hogy olcsó a cserépkályhába épített gáz?

Pedig amíg egy gázkonvektoros lakásban addig van meleg, amíg megy a konvektor, ezzel szemben az este kikapcsolt cserépkályha még reggel is langyos.

Néha azért valaki elmagyarázhatná, ha lehúz egy választ, hogy miben nem ért egyet, miért nem hasznos a válasz szerinte?

2020. okt. 7. 14:37
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

"Nekünk pl. 3 db cserépkályha van, 100 m2 a ház, tavaly kb. 300.000-et költöttünk fára"

Ez most olcsó, vagy drága? Mert én megmondom őszintén nem szívesen adnék ki ekkora tételt fára. 50-60e-ért szoktam egy szezonra fát hozatni. Ha hétvégén jól befűtök a kazánba, még hétfőn is melegek a radiátorok a puffertartálynak köszönhetően. Szintén 100 m2-es régi ház, szigetelés nélkül, régi 40 éves nyílászárókkal. Emellett a gázátalány 13e Ft körül van havonta. De szívesebben fizetem ki ezt apránként, mint egyszerre előre.

Kazánnak további előnye, hogy lent van a pincében, tehát nem a lakótérben koszolok vele.

Ha ez vigasztal benneteket, ketten engem is lepontoztak. Nem kell foglalkozni vele. Szerintem van, aki el sem olvassa a válaszokat csak egyből megy a lepont, csak azért is. Sajnos más témáknál is így van ez.

2020. okt. 7. 16:25
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem a lepontozás érdekel, hanem az oka.

Volt már, hogy valaki vette a fáradságot és válaszolt, miért húzott le, amiből plusz ismeretre tettem szert: lakásvásárlásról volt szó és lehúztak, amikor azt mondtam, hogy vegyen egy kisebb lakást (garzon), úgy olcsóbban megússza. Errel lehúztak és kiderült, hogy azért, mert a garzon is drága, közel olyan árban van, mint egy 40-50 nm-es lakás, nem spórol vele lényegesen többet.

Szóval csak ezért érdekel, mi olyan rossz a cserépkályhás Hérában?

2020. okt. 7. 17:08
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Na akkor kizárásos alapon:

8-as vagyok és én felpontoztalak, ezért is nem vagy nulla.

Mellesleg engem is lepontozott valami lelki sérült, mert azt mertem írni, hogy visszaálltunk gázra. És ez neki "Nem hasznos"(?)

Tojni bele 14-es!

2020. okt. 7. 17:14
 16/21 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a választ,a lepontozó meg szégyelje magát.

Bitos ennyi van neki az életben csak.

2020. okt. 7. 17:16
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Köszi, 8-as, de tényleg nem a lehúzás érdekel, hanem az oka. Na mindegy, én vagyok a bolon, hogy a Gyakorin is meg akarom érteni a dolgokat - pedig tudhatnám, hogy itt sok dolog másképp működik, mint a való életben :D

Ja, és egy ember nem tud lehúzni 0-ára - ahhoz min. 4 ember kell.

2020. okt. 7. 17:36
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Fát alapból méregdrága megvenni. Ezután jöhet a többnapos kemény meló: darabolás, hasítás, száraz helyre bepakolni, stb. Aztán télen naponta többször járhatsz ki tankolni a kazánt, és reggelre úgyis hideg lesz, mert éjszaka lealszik a tűz, ha nincs puffer tartályod, szívás. A gáz minden szempontból jobb, már maga a kenyelme minden pénzt megér(ne, ha lenne gáz ahol lakom).
2020. okt. 8. 12:12
 19/21 Majatom ***** válasza:
13. Az hogy olcsó, vagy drága, mindenki döntse el magának, igaz, egyszerre soknak tűnik kiadni 300.000-et, de mint írtam, a fele fa megmaradt, így akkor is kihúznánk az idei telet is, ha nem vettünk volna egy dekát sem. Ja még annyit nem írtam, hogy ez egy 80-as években épült szilikát ház, eredeti fa ablakokkal és két 2 éves műanyag bejárati ajtóval, és gázt kb 3.500-at fizetünk havonta, ami főzés és melegvíz.
2020. okt. 8. 17:00
 20/21 anonim ***** válasza:

#19. Valamiért csak leírtad a számokat, nem? Ezért kérdeztem. De ha ennyire titok, akkor hagyjuk... annyira nem lényeg, hogy amiatt ne tudnék aludni éjjel.

Én el nem tudnám képzelni, hogy ennyiért vegyek fát, még ha 2 évre is elég. Ennyit nem is tudnék hol tárolni. 4-6 köbmétert szoktam hozatni. B30-as blokktéglából épült a mi házunk a 80-as évek legelején. Nyílászárók 40 évesek, fa. Fogalmam nincs hogy csak főzésre és melegvízre mennyi gáz fogy.

2020. okt. 8. 18:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!