Hogy érdemes használni a gázkonvektort?
Én amikor már hideg van bekapcsolom, 8-as (maximális) fokozattal felfűtöm a kívánt hőfokra a szobát (mondjuk 22-23 fok)finoman lecsavarom addig míg nem hallom a kattanást, hogy a lángsor elalszik. Ezzel beprogramoztam a mindenkori hőmérsékletet és már nem nyúlok hozzá a szezonban, kivéve, ha melegebbet akarok, mint a 22-23 fok.
A konvektor meg le és felkapcsol, teszi a dolgát tavaszig.
Nálam szigetelt a lakás, ennek az az előnye, hogy beállítom egy már bevált fokozatra(4) és azon elvan tavaszig. Ha vendégek jönnek, akkor 6 ra tekerem..
Amúgy a 4-es fokozaton is 22 fok van. Mindegyik érzékelője tökéletes, 1 fok csökkenésnél bekapcsolnak.
Az iei télen nem nyúltam a beállított értékhez, kellemes volt a hőmérséklet.
(az fontos, hogy minden helyiségben mennyezetventillátor is van, melyek télen-nyáron a legkisebb fokozaton forognak, de téli állásban. Ez nem engedi a penészesedést, de a lakás hőmérséklete mindenhol egyforma)
Kivétel a 11nm-es fürdőszoba, ahol 25 fokra van állítva.
Nekem ez nem megy....szellőztetek, tornázom...sétálok kint, melegem lesz, lejjebb kell vennem, később fázom....Éjjel nem bírom azt a hőt, mint nappal....
Mivel könnyen állíthatóm, nem mint egy kályha, én ezt ki is használom végre
A szabályzón látott számok csak a hőmérsékletre vonatkoznak.
Pl. 4 esen 22 fok. Amikor a nagy láng ég,teljesen mindegy hányason van .
Amikor otthon vagytok 20-23°C-ra(vagy amennyire igénylitek)
Éjszakára illetve amikor nem vagytok otthon elég a 18-19°C.
Computherm konvekPRO-val sokkal pontosabban szabályozható illetve autómatizálható/programozhatóvá válnak a régi konvektorok is. Segítségükkel 15-20% energia is megtakarítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!