Akik öntögetik a wc-t, kb mennyi pénzt spórolnak a vízdíjon?
Egy WC-tartály általában 5 liter vizet tartalmaz. Ezt öblíti ki magából, de van olyan, hogy öblítés közben is el lehet zárni. De olyan is van, hogy nincs tartály, hanem közvetlenül a csőre van rákötve egy csap, aminek megnyitásával annyit öblítesz, amennyit jónak látsz. Ebben az esetben fontos, hogy a vízvezetékben legyen megfelelő nyomás.
Most már számolhatsz: napi öblítések száma (literben) szorozva egy öblítés vízmennyiségével (literben) szorozva 1 liternyi víz árával = napi költség.
Ugyanezt végezd el vödör használata esetére is, majd hasonlítsd össze a két kapott értéket.
Mi igyekszünk nagyon spórolni, havi 6 m3 víz megy el (első számlánk lesz, nem tudom ez mennyi pénzben), nem tudom hogy ez soknak számít-e. De két kisgyerekünk van, a mosással nem tudok spórolni. Nyilván a mindennapi fürdéssel sem. Annyit tudok fogni, hogy ha a gyerekek nem nagyon koszosak, akkor együtt fürdenek és nem teli kád vízben.
De nem tudom spórolnék-e annyit az öntögetéssel, amennyi macerával barna.
2800 A vízszámlánk és a muter öntöget mert mániája sőt fákat is locsolja vele.
Villanyból viszont nem spórolunk sokat használunk télen ágymelegítő nyáron ventillátor számitógép folyamatosan megy és elektromos autó összesen havi 15000
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!