Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Befűtsek kazánnal, vagy...

Befűtsek kazánnal, vagy 1500W-os hősugárzót nyomassam?

Figyelt kérdés
Itt csak 10 Celsius van. Hideg van. Fázom. Melyik fogyaszt többet, kazán gázzal, vagy hősugárzó?
2020. máj. 31. 10:05
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
A hősugárzó hatásfoka közel 100% úgyhogy kevesebbet fogyaszt mint a kazán.
2020. máj. 31. 10:15
 2/8 anonim ***** válasza:

Viszont a villany 3x drágább, így a gázkazán olcsóbbra jön ki. És nem fogyaszt kevesebbet, mert ugyan annyi fűtési energiát kell leadni, csak az egyik relatíva egységárra olcsóbb.

Kérdés, hogy mindent, vagy csak 1 helyiséget akarsz fűteni.

2020. máj. 31. 10:24
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

"És nem fogyaszt kevesebbet, mert ugyan annyi fűtési energiát kell leadni, csak az egyik relatíva egységárra olcsóbb."

Abszolút nem igaz, ugyanis egy kazánnál rengeteg a veszteség:

- a fa nem tökéletesen ég

- a kazán a környezetében is hőt ad le nem csak ott ahol az ember szeretné

- a falat is fűtöd vele

Vagyis sokkal több kalóriányi fa ég el mire ugyanannyi hasznos hő kerül leadásra. Ezzel szemben a hősugárzó kb 99-100%-os hatékonysággal üzemel. Persze a villamos energia sokkal drágább ezért általában sokkal költségesebb villannyal fűteni.

2020. máj. 31. 10:49
 4/8 A kérdező kommentje:
Ja, ez gázkazán, nem írtam, mert azt gondoltam egyértelmű.
2020. máj. 31. 11:03
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

"gondoltam egyértelmű."

Vajon miből lenne egyértelmű? Egyébként ugyanaz igaz rá mit amit eddig írtunk. A villamos fűtésnek van a legnagyobb hatásfoka de az a ledrágább is.

2020. máj. 31. 11:07
 6/8 A kérdező kommentje:

"Vajon miből lenne egyértelmű?"

Miből, hát abból, hogy ezt írtam a kérdés alá:

"Itt csak 10 Celsius van. Hideg van. Fázom. Melyik fogyaszt többet, kazán gázzal, vagy hősugárzó?"

Kellemetlen, amikor valakit a funkcionális analfabetizmus utolér. Tudod mi az a funkcionális analfabetizmus? Amikor valaki tud ugyan olvasni, de az agya képtelen értelmezni a leírtakat. Kellemetlen.

2020. máj. 31. 12:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha az egész házat akarod fűteni, akkor bármi olcsóbb, mint a hősugárzó.

Ha csak egy szobát, akkor jó lehet.

2020. máj. 31. 12:42
 8/8 anonim válasza:
Az olvasni nem tudó koma hogy eltűnt. Ezek mindig ezt csinálják, beokosokodnak valamit, arrogánsak is, de ha szembesítve lesznek azzal, hogy hülyék voltak, mindig eltűnnek. Ahelyett, hogy azt írnák "Bocs, hülye voltam, tévedtem!".
2020. máj. 31. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!