Mennyibe kerül kb.1 m3 gáz ára Bp-en?
Van ahol 100 Ft-ot írnak, van ahol 150-et.
Tudom, hogy nem lehet pontos számot mondani, de most olvastam le és -kerekítve- ezer m3 ment az órába a télen.
Mennyit fizetünk majd az éves leolvasás után?
(Eddig havi 15ezer Ft volt az átalányunk.)
Köszönöm a segítséget.
Nem egyértelmű számomra, de úgy veszem, hogy csak fűtésre használjátok a földgázt, az 1000 m³ az éves teljes fogyasztás, és 11 hónapon át fizettek 15000 Ft-os havi összeget. (A 12. hónap az elszámolásos összeg.)
Ha nem így van, sajnálom, de nem vagyok gondolatolvasó.
Mivel az éves felhasználás 1200 m³ alatt van, a teljes fogyasztás a kedvezményes díjkategóriába esik, azaz, bruttó 99,568 Ft/m³.
1000 m³ díja = 1000 m³ * 99,568 Ft/m³ = 99568 Ft.
Ehhez jön évi bruttó 11674 Ft, fogyasztástól független alapdíj.
Az éves fizetendő összeg: 99568 Ft + 11674 Ft = 111242 Ft.
A 11 hónap alatti egyenletesen fizetett összeg 11 * 15000 Ft = 165000 Ft.
A túlfizetés 165000 Ft - 111242 Ft = 53768 Ft.
Nem tudom, hogy melyik szolgáltatónál vagy: az NKM Energia Zrt. múlt évben a túlfizetést az éves leolvasás után néhány napon belül átutalta a számlánkra. (Bankszámláról, csoportos díjbeszedéssel fizetünk.)
┌─ Valójában MJ mértékegységben van megállapítva a gáz díja is, a kedvezményes díjú fogyasztás mennyisége is, de a Magyarországon szokásos nyomáskorrekcióval és fűtőértékkel számolva a fenti m³ értékek adódnak. ─┘
Nagyon szépen köszönöm, legfőképpen az utolsó válaszolónak.
El is mentettem magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!