Észrevettük, hogy túl sok a vízdíjunk, mit lehet tenni?
2 házunk van egymás mellett.Az egyikben mi lakunk,a másik üres volt idén februári,mikor is anyuskáék ide költöztek.Már tavaly is jóval több volt a fogyasztásunk,mint amit gondoltuk,hogy használunk.Volt is vitám a vízszolgáltatóval,mert a befizetett,bediktált számlákon túl még 150000 Ft számlát állítottak ki nekünk.
Azt mondták,ha nem fizetek,elzárják a vizet.Amúgy meg ennyit fogyasztottunk,fogadjuk el,fizessünk,mást nem tehetünk.Nyár közepén,40 fokban 2 gyerekkel nem kockáztattunk,hónapokig ment a huzavona,de be kellett fizetnem,több felszólítás is jött.
Most,hogy anyumék idejöttek,15 köbmétert fogyasztottak ketten.Úgy,hogy hetente egyszer mosnak,nem használnak mosogatógépet,csak azt is kb.1x hetente,és a kádat nem használják,csak a zuhanyzót.Fele akkora a ház,mint a régi,amiből jöttek,és ott volt egy 2 személyes kád,amiben minden nap fürödtek.
Ott a fogyasztásuk kb.10 m3 volt.Mégis,miért lehet ennyi most nekik itt,és nekünk,mit tehetnék?Hogy működik a vízóra mérő bevizsgálása,nem csalnak e,akik bevizsgálják?Vagy kérésre lecserélik?Hol tudnék érdemben reklamálni?
Amíg üres volt a ház,nem volt fogyasztás,csak alapdíjat fizettünk.
Járt valaki így?
Ha diktálod a fogyasztást, akkor nem küldenek ki 150 ezer forintos elszámoló számlát.
Hogy is van ez akkor?
A szolgáltató végez próbamérést, de ha jó az óra, neked kell fizetned ennek a költségét!
Érdemes volna megnézni, hogy nem-e forog akkor is a mérő, ha tutira minden el van zárva. akár monjuk egy esti és reggeli leolvasás közt van-e különbség Akár lehet egy nem jó záródó WC tartály is, vagy valahol csőtörés.
Szomszédnak pár hete kellett felverni az udvarát, mert a 45 éves horganyzott cső eddig bírta. Nálam is volt irreálisan sok vízfogyás, és az órán annyira nem látszott, hogy pörgetné. Viszont a nappali falának alja nedves volt, és kiderült, hogy a nappali alatt elvezetett, az emeletre vezető vízcső szivárgott. Ez úgy jöttünk rá, hogy van egy nyomásmérő a vízrendszeren (RO szűrőn), és mikor a főelzárót elzártam, akkor szépen leesett a nyomás 5-ről lassan 2 Bar-ra. Mivel ugye a folyadékok összenyomhatatlanok, így a legapróbb szivárgás is egyből látszik. Mikor viszont elzártam az emeletre menő csövet a főelzáró után , akkor tartotta a nyomást. Javítás után kb a fele lett a fogyasztásom a korábbinak.
Mindig diktáltuk,és így is kiküldték,hogy tartozásunk van.Még a bankba is be kellett mennem,hogy kérjek kivonatot,hogy átküldtem a pénzt.Sajnos csak az utolsó 3/4 évről küldtem,mert csak egy évre visszamenőleg tud a bank kivonatot adni.Azt írták,márpedig nekik hiányt mutat az egyenleg.
Hónapokig szájkaratéztunk,emaileztünk.Hiába.
Nem fogyasztanak anyumék többet.Ez teljesen biztos.De mi sem kb.20 m3-t havonta.Ez is tuti.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Megpróbálunk mindent!
Ha te diktálod, akkor tényleg nem értem hogyan jött ki extra fizetés. Mivel te hajthatlanul biztos vagy benne mennyi a valós fogyasztás, még azt is el tudom képzelni, hogy nem az óra szerintit diktáltad.
De előttem leírták a módszereket, ellenőrizd, hogy nincs-e csőtörés
Nálatok nem két havonta van vízóra leolvasás? Kicsit elakadtam ezen a havi 20 m3-n.
Nekünk két havi 15 m3, hárman vagyunk rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!