Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ha a ház fűtési igénye 6400kwh...

Ha a ház fűtési igénye 6400kwh, jelenleg egy 2000kwh olajradiátor+fa fűtés van, és az villany számla bojler+tűzhely sütő + mosógép +apró elektronikai eszközök 17000huf, akkor?

Figyelt kérdés

Ha a teljes rendszert elektromos fűtésre cseréljük, akkor az vajon mennyi lesz plusz díj emelkedés?

Nobo fűtőtestek esetén mondjuk.

A nemletezo fszom is tele, hogy a fűtés úgy szr, ahogy, a fa fűtés olcsó, de majd megfagyunk. Rossz a kályha, iszonyú kosz, macera. Én már belefaradtam, hogy egyáltalán foglalkozni kell vele, és még hideg is van.

Voltam már olyan házban, ahol klasszisokkal jobb a kályha, mint a miénk, de ott is fáztam, kB belebújtam a csempébe, miközben technikailag dupla akkora helyre való...

A 2000kwhos radiátor ha a nagyobb helységet is normálisan tudnánk fűteni, jó meleget csinál.

Aki ért hozzá, ismeri, tapasztalatot tudna mondani

2020. ápr. 18. 13:40
 1/7 anonim ***** válasza:
6400kw ez valami mozdony ház
2020. ápr. 18. 13:43
 2/7 A kérdező kommentje:
Szaki szerint ennyire van szükség, hogy meleg legyen.
2020. ápr. 18. 13:54
 3/7 anonim ***** válasza:

6400kwh per micsoda? Év, hónap?

Ez 6Mwh ami elég sok.

2Mw olajradiátort még nem láttam. Ez 2 millió watt! A házé meg 6millió 400ezer. Ezek nem jó adatok.

2020. ápr. 18. 14:01
 4/7 anonim ***** válasza:
Segítenénk, ha érthető lenne.
2020. ápr. 18. 20:46
 5/7 anonim ***** válasza:
Szaki helyett épületgépész számolja ki az ilyesmit, a ház rétegrendjéből.
2020. ápr. 19. 13:59
 6/7 anonim ***** válasza:

Én a következőket értettem meg abból, amit mondtál, javíts ki, ha tévedek:

- az olajradiátorod kétezer Wattos,

- a szaki a ház besorolása és a légköbméterszáma alapján megbecsülte, hogy 6400 Watt maximális fűtőteljesítményre van szükségetek,

- ezért vennél még két olajradiátort.

- Ha a havi villanyszámla 17000 Ft jelenleg,

- a kérdés az, hogy mennyivel fog megnőni a teljesen elektromos fűtéstől.

Sajnos, ez kevés adat, mert ennyiből nem tudjuk kiszámolni, pontosan mennyit fűtesz jelenleg az olajradiátorral és mennyit a kályhával. Csak saccolni lehet:

- Jelenleg 425 kWh áramot fogyasztasz havonta.

- Egy átlag háztartás 117 kWh-t fogyazt havonta.

- Nektek viszont villanybojleretek is van. Ha 3 m3 melegvízzel számolunk havonta, az +150 kWh.

- 425-117-150 = 158 kWh. Kb. ennyit fogyaszthat átalányban az olajradiátor havonta.

- Ez kicsit több mint 6300 Ft.

További két olajradiátorral, ennek kb. a duplájával emelkedik a villanyszámlád, azaz majdnem 13000 Ft.

De megint mondom, ez egy nagyon pontatlan becslés, ha alulszámoltam a melegvizet, akkor kevesebb, ha túlbecsültem valamit, akkor több.

2020. ápr. 19. 19:44
 7/7 anonim válasza:

Szigetelni kellene a házat,és akár nyílászárókat is cserélni, ha nem műanyag.

Árammal lehet fűteni, ha van napelemes rendszered. Vagy még a kályhát cserélném, téglakályhára. Kicsit tovább tart felfűteni (lassabban melegszik), mint egy pl. cserépkályhát, de a hőmérsékletet is tovább megtartja,azaz lassabban hűl ki, mindezt úgy,hogy kevesebb fát használsz el.

2020. máj. 24. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!