Ha a ház fűtési igénye 6400kwh, jelenleg egy 2000kwh olajradiátor+fa fűtés van, és az villany számla bojler+tűzhely sütő + mosógép +apró elektronikai eszközök 17000huf, akkor?
Ha a teljes rendszert elektromos fűtésre cseréljük, akkor az vajon mennyi lesz plusz díj emelkedés?
Nobo fűtőtestek esetén mondjuk.
A nemletezo fszom is tele, hogy a fűtés úgy szr, ahogy, a fa fűtés olcsó, de majd megfagyunk. Rossz a kályha, iszonyú kosz, macera. Én már belefaradtam, hogy egyáltalán foglalkozni kell vele, és még hideg is van.
Voltam már olyan házban, ahol klasszisokkal jobb a kályha, mint a miénk, de ott is fáztam, kB belebújtam a csempébe, miközben technikailag dupla akkora helyre való...
A 2000kwhos radiátor ha a nagyobb helységet is normálisan tudnánk fűteni, jó meleget csinál.
Aki ért hozzá, ismeri, tapasztalatot tudna mondani
6400kwh per micsoda? Év, hónap?
Ez 6Mwh ami elég sok.
2Mw olajradiátort még nem láttam. Ez 2 millió watt! A házé meg 6millió 400ezer. Ezek nem jó adatok.
Én a következőket értettem meg abból, amit mondtál, javíts ki, ha tévedek:
- az olajradiátorod kétezer Wattos,
- a szaki a ház besorolása és a légköbméterszáma alapján megbecsülte, hogy 6400 Watt maximális fűtőteljesítményre van szükségetek,
- ezért vennél még két olajradiátort.
- Ha a havi villanyszámla 17000 Ft jelenleg,
- a kérdés az, hogy mennyivel fog megnőni a teljesen elektromos fűtéstől.
Sajnos, ez kevés adat, mert ennyiből nem tudjuk kiszámolni, pontosan mennyit fűtesz jelenleg az olajradiátorral és mennyit a kályhával. Csak saccolni lehet:
- Jelenleg 425 kWh áramot fogyasztasz havonta.
- Egy átlag háztartás 117 kWh-t fogyazt havonta.
- Nektek viszont villanybojleretek is van. Ha 3 m3 melegvízzel számolunk havonta, az +150 kWh.
- 425-117-150 = 158 kWh. Kb. ennyit fogyaszthat átalányban az olajradiátor havonta.
- Ez kicsit több mint 6300 Ft.
További két olajradiátorral, ennek kb. a duplájával emelkedik a villanyszámlád, azaz majdnem 13000 Ft.
De megint mondom, ez egy nagyon pontatlan becslés, ha alulszámoltam a melegvizet, akkor kevesebb, ha túlbecsültem valamit, akkor több.
Szigetelni kellene a házat,és akár nyílászárókat is cserélni, ha nem műanyag.
Árammal lehet fűteni, ha van napelemes rendszered. Vagy még a kályhát cserélném, téglakályhára. Kicsit tovább tart felfűteni (lassabban melegszik), mint egy pl. cserépkályhát, de a hőmérsékletet is tovább megtartja,azaz lassabban hűl ki, mindezt úgy,hogy kevesebb fát használsz el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!