Hány fokkal érdemes visszavenni a fűtést ha elutazik az ember?
Figyelt kérdés
Általában 23fokra van állítva és ha csak 6-8órára megyek el akkor 1fokkal veszem lejjebb. De most 8napra megyünk, ilyenkor meddig érdemes levenni?2020. febr. 6. 16:21
1/15 anonim válasza:
Én csak temperáló fűtést állítanék,de mindenképp 10 fok alá vinném.
5/15 anonim válasza:
Ne vedd le 15-18 foknál alacsonyabbra, mert ha pl. bejönnek a mínuszok, mire visszajöttök, két napig dideregni fogtok. Lehűlnek a falak, marha nehéz lesz visszatornázni a kellemes hőérzetre.
6/15 anonim válasza:
Áhh, elküdtem, mielőtt befejeztem volna...
szóval ha nagyon alacsonyra lehűtöd, utána teljes gőzzel kell fűteni több napig - azaz: semmit nem spórolsz gázfogyasztásban.
7/15 anonim válasza:
Ha leviszed 5 vagy 10 fokra, ahogy mondják, akkor kb. 2 napig maximumon megy a fűtés, közben fagyoskodtok, mire helyreáll a rend. Végül ugyanannyi lesz a számla. Temperálni legalább 12-15 C-ra kell. Ha tudod, hogy este, fáradtan értek majd haza és csak egy jó fürdőre vágytok és meleg lakásra, akkor 16-18 C is maradhat. Esetleg kérjetek meg valakit, hogy előző nap menjen oda és fűtsön be.
8/15 anonim válasza:
Igaza vana 6-osnak!
Egy lakást felfűteni bizonyos hőfokra mindig több energiát igényel, mint adott hőmérsékleten tartani.
10/15 anonim válasza:
15 fokra szoktam állítani mikor 2 hétre vidékre megyek dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!