Honnan tudom, mikor jön az óraleolvasó?
Csak egy 12 napos intervallum van megadva a számlán,
és csak előző nap írják ki a házban, én azonban nem vagyok a városban, emiatt kell odamennem. Az ügyfélszolgálaton ilyen menüpont nincs, ahol megmondanák az időpontot.
Valamit félrenéztél.
A szolgáltatóknak kötelező max. 4 órás intervallumot megadni ilyen esetekben. VAn kiértesítés a leolvasás előtt kb. 7-10 nappal, bedobják a postaládába.
1: Soha az életben nem kaptunk még ilyet semelyik társaházunkban sem. Csak a kapura írják ki előtte levő este vagy aznap.
Tehát ha mondjuk otthon tartózkodom, de nem megyek ki 3 napig, akkor se értesülök róla.
Nem tudod telefonon bediktálni, vagy neten e-mailben beküldeni?
Esetleg odaadni a kulcsot egy szomszédnak, hogy engedje be a leolvasót?
Hát kinek, hogy... én nem adnék kulcsot idegennek olyan helyhez, amiben minden vagyonom áll.
Óracsere is lesz, muszáj ottlenni.
De minden szolgáltatónál gond ez évente 10-12 alkalommal úgy kell vadászni rájuk, nincs egy naptárjuk a neten??
Még nem találtam.
Miért kéne évi 10-12 alkalommal jönniük?
Évente 1x kell fizikailag is hozzáférniük a mérőórához (fotózni), a többi alkalommal telefonon és online is lehet bejelenteni a mérőóra állást.
OK, ez Budapest, de a vidéki vízműveknél is van hasonló:
"A mérőállásokat ügyfeleink az alábbi csatornákon keresztül diktálhatják be:
a Fővárosi Vízművek online ügyfélszolgálatán (ugyfelszolgalat.vizmuvek.hu) bejelentkezéssel, vagy akár regisztráció nélkül is,
Otthon+ mobil applikáción keresztül, mely ingyenesen letölthető a Google Play, az App Store és a Windows áruházakból az alábbiak szerint:
Otthon+ Android rendszerű telefonokra >>
Otthon+ IOS rendszerű telefonokra >>
Otthon+ Windows Phone rendszerű telefonokra >>
a Fővárosi Vízművek Zöldszámán (06 80 200 777)"
6: Mert 3-5 szolgáltató van egy lakásban és nekünk több lakásunk is van.
Különben sikerült az egyikben elkapni a leolvasót, megbeszéltem vele ezt a dolgot és mondta, hogy nekik is probléma ez, ezer éve próbálják elérni a szolgáltatónál, hogy időben legyen kiírva, stb., de szrnak rá.
Most is úgy volt, hogy szerda KÉSŐ ESTE kiragasztották, hogy hogy csüt. REGGEL és péntek délután jönnek. Tehát kihirdetés után 36 órán belül már le is telt mind a 2 időpont. Az elektronikus lehetőség nekünk is van, de az is csak pár napig, és ha nem vagyok a városban / országban pont akkor, akkor azt is lekéstem.
A cédulát az rendben otthagyja a leolvasó az ajtóban a telefonszámával együtt, nincs azzal probléma. A szolgáltatóval van a probléma.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!