Miért becsült villanyszámlát kapunk, ha bediktáltuk az óraállást az Elműnek?
Nagyjából 2 hónapja lett bekötve a villany, azóta használjuk. Jeleztük az elmű felé az általuk kért módon, hogy diktálni szeretnénk havonta.
Az első diktálási időszakról sajnos meg is feledkeztünk, nem diktáltunk, de megkaptuk a számlát egy becsült fogyasztásról, meglepően pontos becsléssel. Befizettük, minden rendben.
A következő diktálási időszak már be volt vésve a naptárba, meg is csináltuk lelkiismeretesen online, írta is a rendszer, hogy "Elfogadva" vagy "Feldolgozva" (már nem emlékszem, melyik szó volt pontosan, de eléggé azt sugallta, hogy rendben vagyunk, bekerült a havi fogyasztásunk).
Erre tegnap megjött a számla, amin egy becsült fogyasztás van, ráadásul köze nincs az előző havihoz, egy teljesen irreális szám, irreális összeggel.
Most fizetjük először a saját villanyszámláinkat, és eléggé összezavarodtam, azt hittem ha bediktálom, akkor annyit kell kifizetnünk, amennyit tényleg fogyasztottunk, de ezek szerint itt lenne valami más lépés is, amit kihagytam..??
Mi a teendő még, hogy figyelembe vegyék a bediktált fogyasztást?
Reagálnak, de lehet, hogy csak egy hét múlva.
Írtam, hogy 2 hónapja lett bekötve a villany. Nincs előző tulaj, előző fogyasztás. "Nullkilométeres" villanyórával indultunk két hónapja.
Köszi a válaszokat, megpróbálok írni nekik. Ez elég furcsa...
Azt hittem történt már ilyen mással is.
Mert már az első bejelentésnél is hibáztál.A gépbe a becsült fogyasztás került be.Nem fogják ezt naponta változtatni.
Menjél be az ügyfél szolgálathoz,vagy változtatnak rajt,vagy megvárod az éves elszámolást .
Ezt is írtam, hogy jeleztük, hogy havonta diktálnánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!