Hogy tudtok olyan kevés vizet fogyasztani?
Nálunk 4 m3 volt az átlag két főre havonta. Reggel és este is tusolok, fürdeni is szeretek, feleségem szintén. Nem túl nagy a kád és persze nem csurig engedve vízzel. Kézzel mosogatunk (de keveset főzünk, általában csak vacsizunk otthon), hetente kb 2-3x mosunk. Nem spórolunk, kényelmesen élve ennyi az annyi.
Most lett egy babánk, 6 hónapos, kb naponta mosunk, rengeteget mosogatunk. +1 főt fürdetünk. Így is csak 5-6 m3-re nőtt a fogyasztás.
A szomszéd lakásban albérlők laktak,fiatal pár. A főbérlő néni el nem tudta képzelni,mi volt az az irdatlan víz,és gáz fogyasztás télen~nyáron.
Mint utóbb kiderült,ők szinte sehol máshol nem szexeltek,csak a tus alatt,-mivel fiatalok,-sokat,sokszor.
Ha kádban fürödnél miért kellene 200 liter víz egy fürdéshez.????
Valahogy te rosszul vagy össze rakva.
Nincs tovább kommentem !
Mi is ketten élünk, átlag havi 5-6 m3 megy el és nem igazán spórolunk. Heti 2-3-szor mosunk, kézzel mosogatunk, a párom gyors zuhanyzós én szeretem áztatni magam. Személy szerint el sem tudnám képzelni mire használnánk el kétszer ennyi vizet, annyira nem figyelünk oda erre (sajnos) .
Egyébként a szabvány tervezéshez 120 l/fő/napot ad meg, de a víz drágulásával évek óta inkább a 80-90 l/fő/nap a jellemző már. A 200 liter rengeteg egy főre egy nap, egyáltalán nem nevezhető átlag felhasználásnak, gazdagabb (medencés, szaunás, csapvízzel gyepet locsolós) környékeken szoktak ennyivel számolni.
"Napi kétszer zuhanyzunk, megy a mosógép naponta kétszer, a mosógatógép is egyszer.
...
Egy fürdőkád kb. 150-200 liter, tehát ha nem tusolnék, hanem fürdenék, csak arra elmenne ennyi/nap."
"Hogy tudtok olyan kevés vizet fogyasztani?"
Én is sok vizet fogyasztok, de - gondolom - a többiek úgy csinálják, hogy:
- csak napi egyszer zuhanyoznak
- nem az a rendszer, hogy "naponta kétszer" mosnak, hanem hogy csak akkor, ha már valóban megtelt a gép (ha akár csak egyetlen póló még beleférne, akkor csak másnap indítják majd be), félprogram meg eleve szóba se jön
- a mosogatógépet is csak akkor használják, ha már tényleg telepakolták, nem elvi kérdés, hogy naponta menjen egy kört.
Egyébként hogy a fürdőkádba mennyi víz fér, erősen függ attól is, hogy mekkora ember ül bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!