Melyik fogyaszt többet? Ha tűzhelyen melegítem a tejet a hűtőből, vagy a mikróban?
9. Ezt sajnos nem értem. Nem hallottam még indukciós tűzhelyről. Az gyorsabban melegít? De gondolom, nem fogyaszt kevesebbet a mikrónál.
Azért is tettem fel a kérdést, mert a mikró ugyan csak az ételt melegíti fel, de ilyen rövid idő alatt a melegítéshez nyilván több energia kell.
"ilyen rövid idő alatt a melegítéshez nyilván több energia kell."
Segítek:
Mondjuk a van egy 2ezer Wattos főzőlapod.
Ott magát a főzőlapot kell először felmelegítenie az áramnak,
majd a főzőlap melegíti fel a lábost, és a lábos adja át a hőt a tejnek.
Ha van egy szintén 2ezer Wattos mikród, az -edény és főzőlap helyett- azonnal és közvetlenül a tejet melegíti.
Vagyis hiába 2ezer Wattos, ha mindössze 1-2 percig megy pl. egy bögre tej felmelegítéséhez.
Mivel a 2ezer Watt az óránkénti fogyasztásra értendő, ezért ha a 2.000 Wattot elosztod 1 órával azaz 60 perccel, akkor megkapod, hogy 1 perc alatt mennyit fogyasztott.
Ez forintosítva: csupán 1-2 Ft között lesz.
Remélem érthetően írtam le.
A
A mikrónál gyorsabb nincsen jelenleg.
(Aki az indukciósat írta az elfelejtette, hogy először ott is a lábos melegedik fel és csak utána a tej.)
12. Ez a "segítek" kicsit olyan lesajnálóan hangzott. Felfogtam először is, hogy egyből a kaját melegíti a mikró. Viszont azok a hullámok, melyek a kaját melegítik, azok előállítása teljesen kimaradt a dologból. Ha valami csak egyszerűen melegít, az fogyaszt valamennyit. A hullámok azonban kicsit más tészta, mert a levegőn keresztül jutnak el a kajáig, tehát teljesen más technológia, és talán jogosan gondoltam, hogy többe is kerül ilyen energiának az előállítása. Kicsit ki lehetne térni erre is, hogy ennek a fogyasztása miért annyi, amennyi?
Továbbá nagyon régen, amikor a mikró kezdett elterjedni, volt egy olyan vélekedés, legalábbis errefelé, hogy az többet is fogyaszt emiatt.
Továbbá, régen a mikrónk, amikor bekapcsoltuk, sokszor levágta a biztosítékot, ezt a biztosítékcsere oldotta meg. Emiatt is gondoltam, hogy a fogyasztása magasabb, ha a biztosítékot is levágja.
Oké, hogy nagy hülyének tűntem, hogy el kell magyarázni még egyszer a dolgokat, de azért az az energia, amivel a mikró melegít, merőben más, mint a tűzhely energiája, erről itt nem is esett szó!
"Mivel a 2ezer Watt az óránkénti fogyasztásra értendő"
szerintem te 2000 wattórára, 2 KWH-ra gondoltál
Utolsó!
Igazad van elírtam mert bosszantott, hogy hiába is magyarázzuk a kérdezőnek továbbra sem ért semmit.
Be is fejeztem mert nem tudok lemenni a szintjére ennél jobban...
Nem vagyok egy miliomos, DE akinek erre a rugóra jár az agya, az nem 100 .
Szerintem jelentősebb rezsikülönbség kb. egy emberöltő alatt alakulhat ki.
Életszerűbb kérdés az, hogy élettani szempontból a mikró, vagy a tűzhely a jobb.
A magam részéről, ez a kérdés (azt a 0,00001 Ft. különbséget feltételezve) a legmámorosabb pillanatomban sem merült volna fel.
16. Arra rájöttem, hogy teljesen hülyének nézel, köszönön. De ha már ennyire értesz hozzá, elmagyaráznád, amit legutóbb kérdeztem? Eszméletlenül gratulálok, hogy olyan magas szinten vagy, valószínű már a sokadik doktori disszertációdat írod a témáról, hogy ilyen rohadt nehéz a szintemre lesüllyedni. Ahhoz meg, hogy itt válaszolgass és elbeszélj a kérdező mellett, és lesajnáld, semmi értelme az oldalon lenned, válassz más elfoglaltságot helyette. Szóval nem tudjuk meg, most akkor mi is van, azon túl, hogy a tűzhely a lapot és az edényt melegíti, a mikró a kaját. Az indukció pedig nagyon nem tudom, mit jelent, de szerintem nem is kell a kérdés megválaszolásához. De örülök, hogy ilyen nagyon okos, doktori disszertációkat író válaszolók járnak ide, akiknek már nehézség normálisan leírni valamit.
Hátha egyszer valahogy lesz közös ügyünk az életben, és nekem kell elmagyaráznom neked valamit, amiről fogalmad sincs, és elküldenek, hogy hülye vagy hozzá.
...hogy azoknak a hülyéknek segítsen, akiknek nem sikerült elsajátítaniuk az általános iskolás tantárgyakat, legalább alapfokon.
Azért mert nem tanultál annak idején, ne másokra haragudjál kislány!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!