Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Egy új villanybojler hány...

Egy új villanybojler hány évig megy karbantartás nélkül ha kemény és homokos a víz?

Figyelt kérdés
2019. aug. 24. 23:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez több dologtól függ: első körben attól, hogy mennyire kemény és homokos a víz, második körben meg attól, hogy mennyit van használva a bojler, vagyis mennyi kemény és homokos víz folyik át rajta.

Aztán meg ugye attól is, hogy miféle bojler, milyen a belső szerkezete, felépítése...

Ezek ismerete nélkül leginkább csak saccolni lehet tág határok között, mondjuk negyed és 5 év közötti időtartamra.

2019. aug. 24. 23:40
 2/4 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk borzalmas a csapvíz minősége, sokszor sáros, homokos, rozsdás, kegyetlen, sok a vas is benne durva a vizünk nagyon. A régi hajdu bojlerünk 3-4 évet kibírt mindenféle karbantartás nélkül. Igaz hogy halála előtt már lassan melegítette a vizet plusz jó hangosan is tette azt, aztán megadta magát és full belső csere kellett neki.

Amikor felújítottuk a fürdőt akkor bojlert is lecseréltem, az újra mondták nekem az üzletbe hogy itt a környékünkön nem árt ha évente kipucolom ha az újra kérem az első tisztítást 1 év után attól az embertől aki a céggel le van szerződtetve akkor hosszabb garanciát kapok rá de ezt nem tettem meg mert lusta voltam. Aztán jött az hogy jó 2,5 évesen behalt szét ment a fűtőszál a vízkő végett. Akkor komplett belsőt cseréltem és amikor eltelt 1 év akkor kipucoltam, de vettem bele ismét egy komplett belsőt, vezetékekkel, alaplappal hőkioldó volt az amit nem vettem meg, plusz 2 tömítést hogy legyen egy tartalékba. Mivel akkor minden jó állapotban volt, az aktív anód rúd is még elég jól nézett ki, így az újakat bedobozoltam és felraktam a fürdőszoba szekrény tetejére, amibe tömítéstől kezdve minden benne van, így ha esetleg éves takarításnál kiderül hogy már cserés az aktív anód vagy a fűtőszál valamiért megadja magát akkor legyen kéznél másik, ne kelljen elmenni venni, és így hétvégén is nyugodt szívvel neki tudok esni ennek, amikor bolt nincs nyitva.

2019. aug. 25. 00:20
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A megoldás, hogy a bojler elé teszel egy szűrőt, majd azt cserélgeted.
2019. aug. 25. 08:00
 4/4 anonim válasza:
52%
Az előszűró jó megoldás de drága, igy inkább évente anód és fűtőszál cserét javasolnék.
2019. aug. 30. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!