Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Stukatur mennyezetre lehet-e...

Stukatur mennyezetre lehet-e infrapanelt erősíteni (kb.10 kg) - s ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés
2019. júl. 21. 17:58
 1/7 anonim ***** válasza:

Nálam két réteg deszka van. A gerendák alsó és felső részén és azon van a vakolt nádpadló.

Én átfúrnám a padlásig aztán egy 8-as menetes szár és a paláson egy jó nagy alátéttel önzáró anyával rögziteném.

Lehet hogy túlzás, de nálam még nem esett le semmi.

2019. júl. 21. 18:06
 2/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi!! Valami rémlik, hogy még kb 1 éve, amikor az infrapanelosoknál érdeklődtem, mintha ők is azt mondták (volna), hogy fel lehet szerelni az infrapanelt stukaturos mennyezetre is. Nekem csak annyi (volt) az aggályom, hogy ha a stukatur nádat megbolygatom, nem potyog-e le. Bár, talán azt is vissza lehet vakolni...igaz, nem tudom, hogy az mennyire egyszerű (?) A tervrajz szerint ezen a házon is úgy van, hogy alsó deszka, felső deszka. Remélem, akkor a valóság is az. Látni nem lehet a felsődeszkát, mert kohósalak is van rajta (nem tudom, milyen vastagon). Ebben az esetben is javasolnád a teljes átfúrást? (Ja, gondolom, különben mihez kötne a csavar?).Írod, hogy Nálad nem pottyant le még semmi. Te is szereltél már valamit a stikatur mennyezetre?

Ezek szerint az álmennyezetet is rögzítik a stukatur mennyezethez???

2019. júl. 21. 18:33
 3/7 A kérdező kommentje:
Én ezt a házat készen vettem (használtan) - ezért nem vagyok teljesen képben a deszkákat illetően. De, megvan a tervrajzom, és azon két sor deszka van.
2019. júl. 21. 18:35
 4/7 anonim ***** válasza:

Ez mint látod nem kis macerával jár.

Ha nem vetted még meg a paneleket, jobban jársz egy hagyományos olajradiátorral.

(A fogyasztása pont ugyanakkora lesz azonos hőfok eléréséhez.)

2019. júl. 22. 10:12
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi! - Én most azt gondolom, hogy egy panelt mindenképpen veszek kipróbálásra, legfeljebb nem a mennyezetre rakom, hanem az oldalfalra. A gyártó elsősorban mennyezetre helyezést javasol, de, mint írja, oldalfalra is helyezhető. Mondjuk, jóval drágább, mint egy olajradiátor, de, hátha mégis csak jobb. Ha beválik az az 1, veszek a többi helyiségbe is, ha nem, akkor olajradiátor.
2019. júl. 22. 10:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Értek hozzá, nem jobb.
2019. júl. 23. 09:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!!
2019. júl. 23. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!