Klima belső részének mennyi távolság kell legyen a tetején a levegő besziváshoz (a plafonhoz mérve)?
Még annyi, hogy az 5 cm azért talán már kevés, most újra elolvastam a kérdést, de inkább a szerelő döntsön.
(Az én klímám Gree.)
Nem igazán értem a kérdésedet, elolvasod a kézikönyvet, tudod hogy 15cm le is írod és utána felteszed a kérdést... A gyártó világosan fogalmaz és amúgy minden inverteres split klíma user manuáljában benne van hogy a beltéri 15-20cm távolságra kell hogy legyen a plafontól minimum. Ez nem véletlenül van így ez van a 100 ezer és az 1 millás klímák leírásában is.
Arról meg nem is beszélek, hogy a legtöbb klímához adnak szerelési instrukciókat konkrétan a szakemberek részére, ahol szintén le van írva max. nem magyarul de képek által is illusztrálva van. Te, tudod hogy nem lehet, a szerelő is tudja, hogy nem lehet ennek ellenére persze nem úgy lesz felszerelve ahogy lennie kell. Az hogy a legtöbb szerelő felnyomja a gépet a plafonra mint valami karnist az nem jelenti azt hogy az úgy jó. A valóságban csupán trehány szakszerűtlen munkát végeznek, aminek nyoma marad és látja a többi szerelő és persze a laikusok is és kialakul egy hibás trend. Ezekben a beltérikben nem egy rolls royce hajtómű van, csak egy sima mezei ventilátor motor, amit nem extrém helyzetre terveztek.
Bajod csak akkor lesz, ha a gép nem tudja beszívni a szükséges levegőt, ha szerencséd van akkor csak hibakód jelenik meg és újraindításnál pedig nem. De, ha a klíma elromlik garancia időn belül majd mehet a vita hogy ki és hogyan fogja kijavítani azt a hibát. Mert ugye a klíma nem a gyártó által előírt módon let telepítve. Az meg csak hab lesz a tortán amikor felhívod a szerelődet és ő ki sem jön majd, mert jól tudja hogy ő lúdas, aztán majd fizetheted saját zsebből a javítási költséget és kereshetsz egy szakit aki ezt az orvosi műhibát kijavítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!