Egyterű minigarzonban hogy lehet főzni, anélkül hogy mindenünk büdös lenne?
Sajnos a ne főzz, hanem menj étterembe, vagy rendelj megoldások, nálam nem jönnek szóba. Kevés pénzből kell gazdálkodnom, amire a legjobb ha hetente főzök kb 4szer. Ráadásul saját lakás lesz, tehát hosszútávú a probléma.
Az ágy az egyik dolog ami aggaszt, ételszagú ágyneműben nem túl kellemes aludni, vagy a páromat fogadni. Erre talán az egyetlen megoldás, ha ágyneműtartós ágyat választok, és főzés előtt elpakolok mindent, aztán vissza. Bár ezt meg helypazarlásnak érzem egy kicsi lakásban, hiszen az ágyneműtartó jó lenne más dolgok folyamatos tárolására is. A másik probléma a szekrényben lévő ruhákkal van, nem tudom oda mennyire szivárog be a szag. Illetve milyen típusú gardróbszekrényt érdemes venni ami szagmentesen zár? Tolóajtós, vagy hagyomásos? Esetleg valami szigetelési módszer?
A száradó ruhákat sem tudom hogyan fogom megoldani, csak egy felültöltős gép fér be, kombinált mosó-szárítógépnek már nincs hely a szélessége miatt. Hetente többször szoktam mosni, nincs olyan sok ruhám hogy sokáig kihúzzam velük, így a ruhaszáradást a főzéssel megint csak érdekes lesz össze logisztikázni. Teregetni ugye csak a szoba konyhába tudok, erkély, előszoba nincs, a fürdő miniatűr és párás, ablak nélküli kivitel.
A konyha leválasztására nem látok lehetőséget, mert akkor ablak sem lenne rajta, illetve csúnyán megbontaná az amúgy is miniatűr teret. A technikai megoldásokhoz nem igazán értek, hogy van e olyan elszívó rendszer ami valóban hatásos (a mostani tűzhely fölötti semmit nem ér), és mennyibe kerülne beépíteni?
Akik ilyen lakásban élnek, és szoktak főzni, mesélnétek ezekről, hogy hogyan oldjátok meg?
Kedves Kérdező!
"Egyterű minigarzonban hogy lehet főzni, anélkül hogy mindenünk büdös lenne?" Miért főzöl büdös dolgokat? Komolyan kérdem.
Járj közösségi mosodába, ahol szárító is van. Ca. 11 kiló ruhát ca. 1600 HUF-ért tudsz kiszárítani.
Ha nem szereltetsz külső szellőzésű elszívót a fürdőbe, be fog penészedni.
Annyit azért megtehetsz, hogy nem akkor sütöd a rántott húst, amikor ki van teregetve...
Egy komolyabb páraelszívóval megpróbálkozhatsz, de minél erősebbet teszel fel, télen annál kényelmetlenebb lesz. Amennyi levegőt elszív a tűzhely felől, azt mind be fog szívárogni az ablak és ajtó résein, percek alatt lehűti majd a helyiséget.
Kár a fáradtságért.
Hiába pakolsz el, az ételszag mindenhová be fog szivárogni. Fiókba, szekrénybe, ágyneműtartóba stb...
...+ a kabátodba, + a hajadba...
Ha az ételszagot nem vezeted ki a szabadba, akkor bizony bent marad.
Viszont NEM létezik olyan szagelszívó, amelyik 100%-ban eltünteti az ételszagot.
Ha nem főzöl akkor is büdös lesz, mert átjön a kajaszag a szomszédoktól.
Már a lépcsőházban is érezni egy panelben, hogy ki mit főzött.
Pl. ha reggelente felszállsz a BKV-ra, el tudod sorolni a szagokból, hogy melyik utastársnál mi volt legutóbb a kaja.
Sajnos az a helyzet, hogy vagy engedsz az -alapvető- igényeidből, vagy vásárolsz egy jóval drágább lakást, ahol már emberibbek a körülmények.
"Egyterű minigarzonban hogy lehet főzni, anélkül hogy mindenünk büdös lenne?"
SEHOGY !!
Ezekben a lyukakban csak lakni lehet.
(Élni csak cs.házban lehet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!