Lakásba, magáncélra, biztonságból milyen tűzoltókészüléket érdemes venni?
Talán 1 3 kg haboltó lenne jó.A nyomás bármelyikből elszökhet .A poroltókat évente nem árt megrázogatni,fejre állítani,mert össze tapad bent a szódabikarbona .
A Rozmaringok elég jók .
Amig a nyomás mérő a zöldbe van ,addig müködő képes a készülék is .Otthon tartott készüléket nem kötelező vizsgálatra vinni .Az első 5 évben egyátalán nem is kell.
Első vizsgálatkor is csak külsőleg van vizsgálva,és nyomás ellenőrizve ,azonosat mutat e készülék órája .
Én széndioxiddal oltót vettem. Nem olcsó, de ha netán használni kell, akkor nem hagy nyomot, elillanó gáz. A porraloltó olcsóbb, de ha használják, akkor ott majdnem minden kuka, kb lehetetlen összetakarítani. Azt nem is említem, ha netán számítógépbe, tv-be, elektromos cuccokba is jut belőle...
Otthoni alkalmazásnál nem kell félévente-évente vizsgálni, ez közintézményeknél kell, de az is csak szemrevételezéses vizsgálat. A középkarbantartásokat azért illik megcsináltatni rajtuk.
Amúgy alternatíva lenne még a vízzel oltó, de Mo-n egyáltalán nincs elterjedve. Pedig 1000V-ig biztonságosan használható feszültség alatti eszközök oltására is, és a háztartásban max 400V van. És szintén nyomtalanul olt.
De Magyarországon Porraloltó fétis van, sajnos...
Hogy érthető legyen a #7-es válaszoló „ellentmondásos“ válasza, itt írnak erről:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!