Ti melyik ágyneműt választanátok?
Anyukámat szeretnék meglepni karácsonyra, de sajnos nem tudom, hogy melyik lenne jobb.
Erre gondoltam vagy esetleg:
Arra lennék kíváncsi, hogy mi a különbség a pamutszatén és sima pamut között? Melyik jobb minőség? Mert árban ahogy látom a pamutszatén lenne a drágább. (gondolnám, hogy az a jobb minőség) De azért jó lenne egy hozzáértő tanács :D
Tulajdonképpen egyiket sem.
Inkább nyárra való, hűvös érzetet kelt a bőrön.
Én télen inkább a flanel ágyneműket szeretem. A Flanel ágyneműhuzatok anyag összetétele 100 % pamut, puha bolyhos vászon. Kellemes, puha tapintású textíliából készül. Bőrbarát. A téli hónapokban inkább a puha melegségre vágyom .
A kinti ború és szürkeség miatt pedig üde, derűs színekre, ilyenkor különösen szeretem a sárga és narancs árnyalatokat, mert felidézik a napsütést bennem.
A színek is befolyásolják a közérzetünket.
a Szürke
A hamu és a köd színe, ezáltal a szomorúság, a melankólia, az unalom, a fásultság, az egyhangúság jelképe.
A keresztény szimbólikában a test halálát és a lélek halhatatlanságát jelképezi. Ebben az értelemben vált az egyházi közösségek, a rendek megkülönböztető színévé.
A szürke a színek ellentéteként a semlegességet, a hétköznapiságot jelenti.
a Fekete
Az ősi sötétség, a káosz, az éjszaka, a feneketlen, titokzatos mélység, a világűr jelképe.
A színekben kifejeződő élet ellentéte, a halál szimbóluma.
A lemondás színe, a gyász kifejezője; számos hagyományban a gonosz erőkhöz kötődik.
Az ókorban az alvilág isteneihez társult, pl. Hádész-Plútón, Hekaté, Ozirisz színe.
A kereszténységben egyrészt a halál és a gyász színe, másrészt a bűn, a pokol, a bűnhődés jelképe.
A világtól, az élettől való elfordulást, az alázatot is kifejezte, ezért a papok és a bencés szerzetesek ruházatuk színéül választották.
Az alkímiában a szín hiánya, a Nagy Mű első foka, a bomlás, az erjedés, a pokolba való alászállás jelképe.
Ha csak édesanyád külön nem kéri, ne vegyél ilyen lehangoló színű ágyneműt.
Köszönöm szépen a válaszokat. Főleg az utolsónak.
Mint említettem a linkeken szereplő ágyneműk színe mellékes mert több színben is elérhető mindegyik, van rózsaszín, zöld, pasztell stb. Nem lényeg a szín csak az anyag.
De szétnézek akkor inkább a flanelek közt, hátha találok valamit azért elérhető áron :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!