Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » 2000 wattos hosugarzo sokat...

2000 wattos hosugarzo sokat fogyaszt?

Figyelt kérdés
Nem igazan ertek hozza, nincs viszonyitasi alapom sem, bocsi, ha buta kerdes.

2018. nov. 1. 00:15
 1/8 anonim válasza:
100%

Ha feltételezzük hogy az áram díja nálad az A1-es kategóriába esik akkor számolhatunnk 35,31 forinttal/kwh. Ez az áramdíjból, rendszerhasználati díjból, és 27% áfából tevődik össze. De számoljunk 38 ft-ot a biztonság kedvéért.

Ha a hősugárzód 1 órát üzemel folyamatosan és maximális teljesítményen, az 1x2000 watt=2kwh, tehát 38x2 = 76Ft-ba kerül neked. Ha 10 óráig üzemel, akkor értelemszerűen 760 ft lesz.

Röviden : Sokat fogyaszt, mint minden elektromos fűtőtest.

2018. nov. 1. 03:21
 2/8 anonim ***** válasza:
69%
Annyi minden csapódik még rá a villany árára,hogy lehet számolni 50 ft/kw al.Fűtés szempontjából tartósan drága már.
2018. nov. 1. 07:40
 3/8 anonim ***** válasza:
Mégis mi csapódik rá??
2018. nov. 1. 08:27
 4/8 anonim ***** válasza:

A számlán fel van sorolva, hogy miből tevődik össze

[link]

2018. nov. 1. 10:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Én is 50 ft-tal számolnék, ha beosztom a végösszeget a fogyasztással nekem olyan körülre jön ki. Amúgy a számítás jó, óránként 80-100 ft így is úgy is sok.
2018. nov. 1. 11:52
 6/8 anonim ***** válasza:
49%

"2000 wattos hosugarzo sokat fogyaszt?"

Ez annak is erős függvénye, hogy mit fűtesz vele. Ha egy szigeteletlen, huzatos nappalit, akkor bizony előfordulhat, hogy 0-24-ben 2 kwatton fogja tolni, mert legalább ugyanolyan ütemben szivárog el a nappaliból a hő, mint ahogy fűteni képes a hősugárzó.

Ha viszont egy jól szigetelt hálófülkét fűtenél vele, akkor lehet, hogy az éjszaka alatt csak 5-6 alkalommal kapcsolna be 10 percre, míg felfűti a helyiséget, az meg akár eshet a "még belefér" kategóriába is (éjszakánként egy százast eszik kb.)

2018. nov. 1. 12:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Előző, a hősugárzót nem érdekli, hogy mennyire van meleg a helyiségben, ha be van kapcsolva, megy. Kivéve, ha termosztátos, persze.

Kérdező, 2 kW az egy teljesen normális kis fűtőegység, persze vannak apróbbak is, nekem pl. van egy 700 wattos olajradiátorom is (ráadásul az olajradiátor nem tud folyamatosan maxon menni, míg a ventis hősugárzó igen, mert a venti elfújja a meleg levegőt s nem melegszik túl az eszköz).

1 kW egy egészen rendes kis hajszárító vagy a minisütőm kenyérsütéskor... A számítógépem 70 watt körül fogyaszt, én 100 watt körül fűtök, a kislámpám 4 wattos.

Vízforraláskor 1000-1600 wattot használ a főzőlapom, a porszívó 1000+ watt, a párátlanítógépem 300w...

Fűtést nézve... Egy kisebb, igen jól szigetelt háznak a 2000 watt hidegebb napokon is elég lehet, de egy átlagosnak (amit jól szigeteltnek neveznek) ennek a többszöröse kell, de ez sok tényezőtől függ, igen erőteljesen. Ugyanannak a háznak is igencsak más a fűtésigénye, ha egy fázós emberke lakik benne s nem egy nem fázós 5 tagú család. Itt akár sokszoros különbség is lehet.

A költségeket pedig kiszámolhatod, beszorzod a 2 kWh-t 24-gyel s megszorzod a 38 forinttal vagy amennyi nálad az ára. Ha nonstop megy az eszköz, akkor ennyi, nyilván ha kevesebbet, akkor ezzel lineárisan arányos.

2018. nov. 1. 14:06
 8/8 anonim ***** válasza:

"Előző, a hősugárzót nem érdekli, hogy mennyire van meleg a helyiségben, ha be van kapcsolva, megy. Kivéve, ha termosztátos, persze."

Ebben teljesen igazad van. De én az utóbbi 15 évben nem igazán tlálkoztm olyan 2kw-os hősugárzóval, amely ne lett volna termosztáttal felszerelve. (Persze, tudom, ez nem jelenti azt, hogy nincs is ilyen, inkább csak azt, hogy nagy valószínűséggel a kérdezőé is termosztátos.)

2018. nov. 1. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!