2000 wattos hosugarzo sokat fogyaszt?
Ha feltételezzük hogy az áram díja nálad az A1-es kategóriába esik akkor számolhatunnk 35,31 forinttal/kwh. Ez az áramdíjból, rendszerhasználati díjból, és 27% áfából tevődik össze. De számoljunk 38 ft-ot a biztonság kedvéért.
Ha a hősugárzód 1 órát üzemel folyamatosan és maximális teljesítményen, az 1x2000 watt=2kwh, tehát 38x2 = 76Ft-ba kerül neked. Ha 10 óráig üzemel, akkor értelemszerűen 760 ft lesz.
Röviden : Sokat fogyaszt, mint minden elektromos fűtőtest.
A számlán fel van sorolva, hogy miből tevődik össze
"2000 wattos hosugarzo sokat fogyaszt?"
Ez annak is erős függvénye, hogy mit fűtesz vele. Ha egy szigeteletlen, huzatos nappalit, akkor bizony előfordulhat, hogy 0-24-ben 2 kwatton fogja tolni, mert legalább ugyanolyan ütemben szivárog el a nappaliból a hő, mint ahogy fűteni képes a hősugárzó.
Ha viszont egy jól szigetelt hálófülkét fűtenél vele, akkor lehet, hogy az éjszaka alatt csak 5-6 alkalommal kapcsolna be 10 percre, míg felfűti a helyiséget, az meg akár eshet a "még belefér" kategóriába is (éjszakánként egy százast eszik kb.)
Előző, a hősugárzót nem érdekli, hogy mennyire van meleg a helyiségben, ha be van kapcsolva, megy. Kivéve, ha termosztátos, persze.
Kérdező, 2 kW az egy teljesen normális kis fűtőegység, persze vannak apróbbak is, nekem pl. van egy 700 wattos olajradiátorom is (ráadásul az olajradiátor nem tud folyamatosan maxon menni, míg a ventis hősugárzó igen, mert a venti elfújja a meleg levegőt s nem melegszik túl az eszköz).
1 kW egy egészen rendes kis hajszárító vagy a minisütőm kenyérsütéskor... A számítógépem 70 watt körül fogyaszt, én 100 watt körül fűtök, a kislámpám 4 wattos.
Vízforraláskor 1000-1600 wattot használ a főzőlapom, a porszívó 1000+ watt, a párátlanítógépem 300w...
Fűtést nézve... Egy kisebb, igen jól szigetelt háznak a 2000 watt hidegebb napokon is elég lehet, de egy átlagosnak (amit jól szigeteltnek neveznek) ennek a többszöröse kell, de ez sok tényezőtől függ, igen erőteljesen. Ugyanannak a háznak is igencsak más a fűtésigénye, ha egy fázós emberke lakik benne s nem egy nem fázós 5 tagú család. Itt akár sokszoros különbség is lehet.
A költségeket pedig kiszámolhatod, beszorzod a 2 kWh-t 24-gyel s megszorzod a 38 forinttal vagy amennyi nálad az ára. Ha nonstop megy az eszköz, akkor ennyi, nyilván ha kevesebbet, akkor ezzel lineárisan arányos.
"Előző, a hősugárzót nem érdekli, hogy mennyire van meleg a helyiségben, ha be van kapcsolva, megy. Kivéve, ha termosztátos, persze."
Ebben teljesen igazad van. De én az utóbbi 15 évben nem igazán tlálkoztm olyan 2kw-os hősugárzóval, amely ne lett volna termosztáttal felszerelve. (Persze, tudom, ez nem jelenti azt, hogy nincs is ilyen, inkább csak azt, hogy nagy valószínűséggel a kérdezőé is termosztátos.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!