Hogy hívják szakszóval azt a drótot/kötelet/nemtommit, ami a mennyezeti lámpát tartja?
A menyezetbe felcsavarozott vashorog, kampó. De ha a csillár olyan, akkor a kampóba először láncot akasztanak, és közvetlenül az fogja a csillárt tartani.
A 220-as vezetéket sohasem használták arra, hogy a csillár súlyát tartsa!
6-nak: Ma már egy kicsit mások az előírások (szabványok) mint 30 éve. Talán a vezetékek cseréje is indokolt már...
Egy példaként az egykori technológiára, megemlítem hogy egykori villanyszerelő ismerősöm (szép kort megélt,már elhunyt) fázisceruzának a nyálával megnedvesített hüvelykujját használta. A kiolvadt (csavaros) biztosítóbetétet faluhelyen nem egyszer kukorica csumára tekert vezetékkel (mikormilyenvoltkéznél) helyettesítette. Ilyen színvonalon történt a függesztett fényforrások rögzítése is akkoriban...
#2-es vagyok!
Ez az, amit a 9-es ír, és aminek a linkjét én is feltettem!!!
Ha nem tartana egy 10-15 kg súlyú kovácsolt vas csillárt pl. semmi más, csak a 220-as vezeték, az bizony gyorsan kiszakadna a falból, menyezetből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!