Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Feltűnt nektek is?

Feltűnt nektek is?

Figyelt kérdés
Szeretem az ikeát, nem azt mondom, hogy minden egyes bútorom onnan van, de árban kedvezőbbnek találom és még (lekopogom) nem volt problémám a bútorokkal. Tavaly május végén rendeltünk ágykeretet, komódot és gardrób szekrényt az Ikeából sötét színekben és pár hónapja a gardróbot megszüntették feketében, csak fehér színben elérhető, ugyanez az ágykerettel, ami azt is jelentette, hogy az ágyhoz passzoló éjjeli szekrény is csak fehérben elérhető, pedig szerettem volna a sötétbarnát megvenni. Sok más bútornál is észrevettem ilyesmit. Komolyan, fél év alatt akkorát változik a választék, hogy ha nem veszel meg egyszerre mindent, kicsit később már benne a pakliban, hogy más fajtákkal vagy színekkel kell kiegészítened a hiányt.
2018. ápr. 17. 08:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez így van. Nem csak az IKEÁ-ban, de más elemes bútort gyártó cégeknél is.

Az IKEA még gyorsabb ilyen téren, hiszen gondolom állandóan figyeli mi éppen a divat, illetve mi megy jobban és kevésbé jól. Utóbbiakat folyamatosan vonja ki a forgalomból. Ami jobban megy az pedig tizenéve kapható.

Mi éppen ezért nem akarunk darabonként hálószoba bútort venni. Addig nem kezdünk neki a cserének, amíg meg nem találjuk az "álombútort" és keret nem lesz arra, hogy a teljes szobát bebútorozzuk egyszerre.

A barátaink pl. 5 éve vettek hálószoba bútort egy asztalos cégtől. Elemes bútorcsaládból. Nagyobb lakásba költöztek, szerettek volna 1-2 plusz szekrényt mellé, de már nem gyártják ezt a típust.

Ilyen ez a fogyasztói társadalom.

2018. ápr. 17. 09:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Mért fél év?

Lehet, 10. éve forgalmazzák már.

Mondjuk szólhatnának, ha kifutó terméket venne az ember.

2018. ápr. 17. 09:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem fél év alatt változik a választék. A katalógusuk is minimum egy éves időtartamra szól, általában 2-3 év alatt futtatnak ki nem menő típusokat.
2018. ápr. 17. 09:27
 4/5 A kérdező kommentje:
Fura, én azt gondolnám, hogy egy sötétebb bútor jobban megy, mint egy hófehér. :(
2018. ápr. 17. 12:47
 5/5 TappancsMancs ***** válasza:
Szerintem meg pont az az egyhangú ha minden teljesen egy stílus és szín is. Kis változatosság kell bele.
2018. ápr. 17. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!