Segítség? Van egy nappali ami egyben a hálónk is lesz, gyakorlatilag a bejárati ajtóból premier plánba szembe van az a fal, amin a szekrény lesz. Milyen szekrényt? Bőv lennt
Mi is beszorultunk egy szobába, most az egyik sarka a dolgozószoba, a másik sarokban egy gardrób szekrényt alakítottunk ki, az ágyat pedig ilyen megoldással: így szükség esetén vendégeket is tudunk fogadni:
Mit gondolsz? [link]
+ az ágy köré is vannak nyitható szekrények és fiókok beépítve, így van hely pakolni.
Szemben az ággyal tv,
A gardróbbpedig ilyesmi kialakítás, csak felhajtható az ágy és kanapé lesz belőle.
Eleinte kanapéágyban gondolkodtunk, de aztán úgy voltam vele, nem akarok vendégséget oda ültetni ahol alszom.
Amúgy ajánlom pinterest, rengeteg bútorötletet lehet meríteni belőle, eredetileg ilyet akartam, csak be kellett látnunk, túl sok a ruhánk :)
Ez nagyon jó ötlet, csak sajnos nem megvalósítható nálunk. Nagyjából megpróbálom leírni, hogy mi a lehetőség nálunk.
Van a bejérati ajtó, abból egy 5 nm előszobába lépünk és már szembe egy nagy boltíven át a nappaliba. Boltív alatt állunk, akkor szembe a nagy teli fal, ahol most a kanapé van, de nagyon rossz aludni szembe a bejérati ajtóval, agy a boltívtől balra lévő falra fogom tenni (boltív falára), ott van 250 centi. Ha a boltív alatt állunk továbbra is, az ttól jobbra merőleges falon van az egyik ajtó a gyerekszobába , meg a kandalló is, egy pici komód fér a kandalló mögé. Ezzel a fallal szemben (boltívtől balra van a másik gyerekszoba ajtó. Kanapé és az ajót közt,van 250 centi szintén, így épp kitudom húzni a kanapét. A szembe fal telibe fal, tehát ott nincs ablak, viszont annak se a jobbján se a ballján nem tudok sokat tenni, max 1.5 méterig,
Mutass esetleg méretezett rajzot. Könyvespolcok e szerint kellenek. A mutatott linken azok nekem nagyon sivár stílusúak és amúgy konkrét hálóbútorok. Nappali bútorok közül nézegess, ott van hely a tv-nek akár falra szerelhetősen is és van ami többféle részből kivariálható és mindenből oda és annyit tesztek ami nektek kell. Akkor ott és annyi polc lesz amennyi kell a könyveknek és a többi meg ajtós szekrény.
Valami példa, de nektek ennél több ajtós szekrény is kell a falra, akár az egész falon, kivétel a tv helye.
Nálunk is olyan helyek és méretek vannak a lakásban, amit kész bútorokkal véletlenül sem lehet berendezni. Szükségem volt egy baromi nagy előszoba bútorra plafonig. Vehettem volna készet, lehet hogy jól is mutatott volna, de sajnos nekem nem adott volna elég pakoló felületet.
Kértünk ajánlatot egy asztalostól és méretre csinált olyan szekrényt, amilyet szerettünk volna. 1,5-szer annyiba került, mint a kereskedelmi forgalomban kapható kész lapra szerelt bútorok, de sokkal tartósabb, több a pakolófelülete és szerintem szebb. Szóval szerintem érdemes akár ebben is gondolkodni. Kitalálni, hogy te mit látnál ott szívesen és megkérdezni egy asztalost, hogy mi valósítható ebből meg a pénztárcátoknak megfelelő áron. Mindenképpen nagy szekrényben gondolkodnék, sok pakolási lehetőséggel és vagy tükrös elemet tennék középre, vagy egy komódos, polcos elemet, hogy levegősebbnek tűnjön, ne nyomja agyon a teret, amikor belép az ember az ajtón.
Csúnya lenne, ha a két szélén két ilyen szekrény lenne, köztük meg két ilyen komód?
Igen, egyszerűbb lenne az asztalos, de a polcunkat is olyan iszonyú összegért csinálta, persze csudiszép és strapabíró lett, de most ez nem fér bele, mert közben kiskamasz szobát is kell berendeznünk. Igaz ő fiú, közel sincsenek nagy igényei, szóval vszinű kap egy egszerű gardrobot meg egy ágykeretet matraccal, de a kék szekrény és a leesésgátlós ágy már kezd túl gyerekes lenni :) Pénz meg annyira nem vet fel sajnos, okosan kell viszonylag szépet és praktikust kihozni
Nem csúnya viszont én nem ugyanolyan szekrényt tennék a másik oldalra, hanem pl kétajtósat, hogy ne legyen olyan szimmetrikus.
Ha találsz fentre ilyen színű polcot, akkor meg főleg cuki és trendi lesz. Lebegő polcot pl. Lehet kettőt is és asszimetrikusan feltenni. Akkor az sem gond ha nem olyan széles mint a komód.
Nekem tetszene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!