Egészséges a sok szőnyeg a lakásban/szobában?
Ez teljesen megosztó véleményeket fog szülni .
Véleményem szerint egészségtelen és pont nemrég szedtem fel az összeset 1 szobába hagytam meg. Függ attól hogy van e kisgyerek illetve kutya a lakásban. Nálunk jelenleg nincs ilyen a kutyák meg kinn vannak de akarva akaratlanul koszos a szőnyeg hiába porszívózod fel, ha nem viszi az ember tisztítóba 2 havonta egyszer ami nálunk rengeteg pénz lenne mert óriási a szőnyeg akkor én nem tartom célszerűnek . Plusz rengeteg atkáról nem is beszélve :/ Majd írd meg hogy döntöttél.:)
Nincs állat a lakásban, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy soha nem járok be cipővel a szobába :D
Igen, egyik irányból a következő érvek, hogy könnyebb tisztítani a parkettát, és kevesebb az atka és a kosz.
Másik irányból pedig, hogy meleg érzetet ad.
De melyik mellett döntsek?
Egyébként albérletben lakok, és száz éves szőnyegek vannak letéve, ha tippelnem kéne, szerintem még sosem volt kitisztíttatva :D Kb a szoba 80-90%-át lefedik.
Porszívózni igyekszem hetente-kéthetente.
Csak épp átrendezni tervezem a szobámat és el akarom dönteni, hogy mennyi szőnyeget hagyjak meg.
Kezd azzal, hogy nem járkálsz cipőben a lakásban!
Nem a szőnyeg az egészségtelen, hanem a mocskos szőnyeg, amire a cipődön behordasz ürüléket, tbc-s köpetet, hányást és egyéb undorító és egészségtelen dolgot.
Ha viszont mégis cipőben mászkálsz, akkor neked gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy a padló mennyire meleg.
Első vagyok. Hazudik aki nem lép havi egyszer cipővel a szőnyegre.. pl indulás után a kapunál járok és ott hagytam valami . Rendszeresen vissza rohanok. Akkor máris nem elég ha évente van tisztitva :)
Az atka nem riogatás , a parkettát igen könnyebb és jobban is tudod tisztítani , nekem először szokatlan volt szőnyeg nélkül már teljesen jó más dolgokkal teszem hangulatosabba a szobát . Mert az igaz hogy jó érzést nyújt a szőnyeg. A papucsban is ugyanúgy járunk olyan helyen pl wcn ahol több a földön a baktérium és bármi más ugyanúgy azzal a papuccsal megyünk a szonyegre .
Jajj ne vicceljetek már... :D
Ennyi erővel az ágyat meg a függönyt dobjuk ki, mert azt is nehéz takarítani. Éljünk egy kórházba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!