Van vendégszobátok?
Ha vendégeitek érkeznek, hol szoktátok őket fogadni (ha ott is alszanak legalább egy éjszakát)? Gondolom, többnyire nappalit, és a kanapét kapják meg ilyenkor a vendégek, de jó lenne egy saját bejáratú vendégszoba is ilyen esetekre, de az úgy meg mondjuk az év 350 napján meg kihasználatlan maradna.
Milyen ötletek, praktikák vannak erre, vagy hogy lehet multifunkciós szobát létrehozni, ami mégsem nappali, és lehet is nélkülözni szinte bármikor, ha vendégek érkeznek?
Például ha két nappalid van, az egyik az emeleten,a másik a földszinten.
Vagy plusz egy hálószoba, amit néha használtok. Mondjuk az egyik lehet egy sima háló, ami adott esetben a vendégeként, a másik viszont extrás, és mindig a tiétek.
De azért azt gondolom,hogy a vendégszoba azért vendégszoba,mert a vendégek fogadására alkalmas. Magyarul ez a funkciója és nem más. Tehát mindig tiszta kell,hogy legyen,ha esetleg jön valaki... Ugye ha használod, akkor ez nem 100%.
Szerintem egyszerűbb megadni egy közeli szálloda címét,mint évi egy két emberért még egy szobát fűteni, takarítani.
Nekünk van ilyen szobánk és nagyon unom már,hogy átjáró ház vagyunk, mert a rokonok és'barátok'elmondják , hogy nekünk van, és így mindig mindenki bekalkulál minket ha utazik,hogy itt tuti alhat...
A nyaralónk is ilyen.. van 5! hálószoba, csak nem tudom miért,ha egy gyerekünk sincs...
Mindegy, ahogy gondolod, de azért töprengj el rajta,megéri e?
Nekünk kb hasonlóan néz ki a házunk: [link]
Ezalatt azt értem, hogy minden egy minimális fallal szét van választva (étkező, nappali, konyha)
A nappaliban a kanapénk L alakú, az egyik részét ki lehet fordítani, és olyan mintha egy franciaágy lenne. Mi folyton ott fogadjuk a vendégeket, szerintem praktikus, mert egyáltalán nem éri meg venni egy ágyat, azért, hogy 2-3 havonta egy éjszakát ott aludjon valaki nálunk... Amikor haverok nálam aludtak buli után nem panaszkodtak, a kihúzott kanapén elfért kényelmesen 3 ember :DD
"Milyen ötletek, praktikák vannak erre, vagy hogy lehet multifunkciós szobát létrehozni, ami mégsem nappali, és lehet is nélkülözni szinte bármikor, ha vendégek érkeznek?"
Nálunk a dolgozószobám funkcionál vendégszobaként is.
Nekünk nincs vendégszobánk és nálunk fordítva működik a dolog mint másoknál.
Mi átengedjük a vendégnek (szerencsére ritka az ilyen látogatás) a mi hálószobánkat, mert abban van a kényelmes ágy, közel a fürdő és a vendéget kényeztetjük.
Mi meg a nappaliban alszunk addig a kihúzós kanapén.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!