Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Van vendégszobátok?

Van vendégszobátok?

Figyelt kérdés

Ha vendégeitek érkeznek, hol szoktátok őket fogadni (ha ott is alszanak legalább egy éjszakát)? Gondolom, többnyire nappalit, és a kanapét kapják meg ilyenkor a vendégek, de jó lenne egy saját bejáratú vendégszoba is ilyen esetekre, de az úgy meg mondjuk az év 350 napján meg kihasználatlan maradna.

Milyen ötletek, praktikák vannak erre, vagy hogy lehet multifunkciós szobát létrehozni, ami mégsem nappali, és lehet is nélkülözni szinte bármikor, ha vendégek érkeznek?

2017. dec. 15. 22:55
 1/9 anonim válasza:
49%

Például ha két nappalid van, az egyik az emeleten,a másik a földszinten.

Vagy plusz egy hálószoba, amit néha használtok. Mondjuk az egyik lehet egy sima háló, ami adott esetben a vendégeként, a másik viszont extrás, és mindig a tiétek.

De azért azt gondolom,hogy a vendégszoba azért vendégszoba,mert a vendégek fogadására alkalmas. Magyarul ez a funkciója és nem más. Tehát mindig tiszta kell,hogy legyen,ha esetleg jön valaki... Ugye ha használod, akkor ez nem 100%.

Szerintem egyszerűbb megadni egy közeli szálloda címét,mint évi egy két emberért még egy szobát fűteni, takarítani.

Nekünk van ilyen szobánk és nagyon unom már,hogy átjáró ház vagyunk, mert a rokonok és'barátok'elmondják , hogy nekünk van, és így mindig mindenki bekalkulál minket ha utazik,hogy itt tuti alhat...

A nyaralónk is ilyen.. van 5! hálószoba, csak nem tudom miért,ha egy gyerekünk sincs...

Mindegy, ahogy gondolod, de azért töprengj el rajta,megéri e?

2017. dec. 16. 01:02
 2/9 anonim válasza:
35%
*vendégeké
2017. dec. 16. 01:03
 3/9 anonim válasza:
74%

Nekünk kb hasonlóan néz ki a házunk: [link]

Ezalatt azt értem, hogy minden egy minimális fallal szét van választva (étkező, nappali, konyha)

A nappaliban a kanapénk L alakú, az egyik részét ki lehet fordítani, és olyan mintha egy franciaágy lenne. Mi folyton ott fogadjuk a vendégeket, szerintem praktikus, mert egyáltalán nem éri meg venni egy ágyat, azért, hogy 2-3 havonta egy éjszakát ott aludjon valaki nálunk... Amikor haverok nálam aludtak buli után nem panaszkodtak, a kihúzott kanapén elfért kényelmesen 3 ember :DD

2017. dec. 16. 01:46
 4/9 Carragher_x ***** válasza:
71%

"Milyen ötletek, praktikák vannak erre, vagy hogy lehet multifunkciós szobát létrehozni, ami mégsem nappali, és lehet is nélkülözni szinte bármikor, ha vendégek érkeznek?"

Nálunk a dolgozószobám funkcionál vendégszobaként is.

2017. dec. 16. 03:05
 5/9 anonim ***** válasza:
63%
Nálunk van egy üres lakás a lakott mellett pont erre a célra.(ide járnak a gyerekek az aktuális csajaikkal is)
2017. dec. 16. 05:29
 6/9 anonim ***** válasza:
62%

Nekünk nincs vendégszobánk és nálunk fordítva működik a dolog mint másoknál.

Mi átengedjük a vendégnek (szerencsére ritka az ilyen látogatás) a mi hálószobánkat, mert abban van a kényelmes ágy, közel a fürdő és a vendéget kényeztetjük.

Mi meg a nappaliban alszunk addig a kihúzós kanapén.

2017. dec. 16. 11:35
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez mindig izgalmas kérdés, életmódtól függ. Ha vannak távol élő rokon, barátok, akiket gyakran láttok vendégül, érdemes betervezni, ha van keretetek a nagyobb lakásra (házra). Aki így dilemmázgat, azt szoktam neki javasolni, hogy olyan vendégszobát terveztessen, ami kicsit elkülönül: saját bejárata, fürdőszobája van, esetleg egy kis teakonyha. Ez esetben be lehet költöztetni később idős, beteg szülőt, ha úgy hozza a sors, vagy a gyerek átmenetileg ott lakik, ha már nagyobb és kicsit szeretne elkülönülni. Ha kell a pénz, ki is lehet adni időnként, nem zavarjátok annyira egymást. A család intim terén belül plusz egy hálószoba nem olyan jó. Ha csak nagyon alkalmanként vannak ottalvós vendégek, kibírják a kanapén.
2017. dec. 16. 17:06
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Van vendégszoba, és nem kihasználatlan, mert dolgozó/olvasószoba az év többi napján. Elég picike szoba, 9 négyzetméter; van benne egy 140cm-re kihúzható kanapé, ami normál esetben össze van csukva; az egyik 3 méteres falat könyvespolc porítja plafonig, ott így ebben a szobában szoktam olvasni. A férjemnek itt a "dolzósarok" is, egy kis íróasztal ahol le tud ülni a laptopjával, a pénzügyeket, számlákat, stb. intézni, ebben a szobában tároljuk az összes banki papírt, számlát, biztosítással kapcs. dolgokat, stb.
2017. dec. 17. 10:39
 9/9 xswerdy ***** válasza:
100%
#7, egy önálló vendég appartement persze jó lehet, de a többség számára még nagyobb túlzás, mint a vendégszoba. Szerintem a nappaliban lévő kihúzható kanapé tökéletes, akár ezért is érdemes megfontolni, hogy a mai divattól eltérően a nappali ne legyen egyben a konyha-étkezővel, és ne onnan nyíljanak a hálók (vagy induljon a lépcső a hálók felé). Így minden további nélkül használható a nappali vendégszobaként.
2017. dec. 18. 15:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!