Térelválasztó fa-vagy gyöngy- függönyhöz hasonló, (bármilyen anyagból való ) házi elkészítéséhez tippek?
Koszi.Csinalt mar valaki hasonlot?
Mibol lehetne meg?
Régebben csináltam tésztából, de a csillagforma levestésztát használtam ( itt egy link hozzá
, amit direkt megpirítottam, így különféle barnás árnyalatokat kaptam, lelakkoztam matt lakkal és utána ezeket úgy válogattam össze, hogy 10-10 volt egyben hogy a szine fokozatosan sötétedett-világosodott (nehéz leírni, hogy hogyan) és az egyes blokkok közé tettem egy-egy rövidcsö tésztát.
De lehet akár makkot is használni, csak azt nehezebb megfúrni és kiszárítani lakkozás elött.
Ami nagyon mutatós tud lenni, csak munkaigényes: vastagabb szines papírból kb 10 cm hosszú, 3-4 cm alapú egyenlö szárú háromszögeket vágsz, és ezeket egy pácika segítségével felcsavarod az alapja felöl a hegyét leragasztva - így hosszúkás "gyöngyöket" kapsz, amig vegyesen felfüzve igen dekoratívak. Adott esetben színes magazinból is vághatod ki a háromszögeket, akkor érdekesebb struktúrája lesz a különféle szövegek, képek miatt - akit természetesen nem látszanak rendesen, de a színfoltok nagyon hatásosak.
Elvileg lehet almamagokat is felfüzni, de rengeteg munka, meg mire összejön elég mag, az több év :)
Koszonom mindenkinek.
Almamagbol biztos nem fogok csinalni....:))
Én inkább csinálok magam valamit, mint egy kínai - valamilyen vegyszerekkel kezelt - vackot vigyek a lakásomba, amitöl aztán sok minden bajunk is lehet.
Meg sok ember - töbek közt én is - szeretek barkácsolni, sokkal érdekesebb, amit én készítek, mint amit veszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!