Milyen lámpákat vegyek?
Figyelt kérdés
Egy új házban kerül kialakításra a világítás,pontosabban a szerelvényezés.Kissé tanácstalan vagyok hogy hol,melyik helységekben milyen fényforrást használjak.A led fényforrásról sok jót hallani,de ha úgy igazán a dolgok mélyére gondoltam,akkor amolyan vakításnak tűnik csak.Akár a fényerőt vesszük alapul,akár a fény irányát,akár a ledek élettartamát.Nem győztek meg,hogy ezeket a tulajdonságokat figyelembe véve megéri beruházni erre a megoldásra,főleg a ledek árát nézve a hagyományos ill. kompakt fényforrásokkal szemben.A kompakt fényforrás felé hajlanék,de annak nagy hátránya hogy hamar tönkremegy a sokszori fel le kapcsolgatástól.De talán gazdaságosabb mégis ilyenben gondolkodni.Én a házban egyedül a váltókapcsolós közlekedőbe tennék ledes lámpát.Valamint a konyhai pultmegvilágításhoz.A szobákba,előszobába,konyhába,mellékhelységekbe pedig kompakt fénycsövet.Érdekelnének vélemények,esetleg tapasztalatok...2017. szept. 30. 07:44
1/3 anonim válasza:
Csak annyi, hogy a led kur ajó szóval ne legyenek fenntartásaid :)
2/3 anonim válasza:
A led nagyon jó, csak a drágábbakat kell megvenni. Meg hát érdemes előtte kipróbálni, hogy mennyire tetszik a fénye. Sajnos ezerfelé szór a fényük meg a minőségük. Engem is marhára zavar, hogy veszek 5 darabot és abból van amelyik másabb fényű...
Én még sima halogént használok jelenleg, majd pár év múlva visszatérek rá ha addigra kinövik ezt a hülyeséget.
Kompakt fénycsövek jók amúgy, engem csak az zavar, hogy sokáig tart mire felkapcsol teljesen és egy év után már a fele a fényereje csak.
3/3 A kérdező kommentje:
Nem kérdőjelezem meg azt hogy a Led nagyon jó! Inkább csak fenntartásaim vannak,hogy az árához mérten megfelelő mértékben jó-e? Mert egy led fényforrás a többi fényforrás sokszorosa árban.És az élettartamáról is hallottam érdekes dolgokat,hogy nem feltétlenül igaz az ígért üzemóra.Valamint fény ereje is becsapós,és a led is folyamatosan veszít a fényerőből.És ahogy láttam a kialakítást csak egy irányba képes a fényt "szórni".Persze tisztában vagyok azzal is,hogy a led azonnal a kívánt fényt adja felkapcsoláskor a kompakt fénycsőhöz képest.És ott is ugyanúgy megvannak a hibák.Én csak próbálok tájékozódni, érdeklődni,véleményeket,tapasztalatokat gyűjteni,hogy lehetőleg ne fogjak mellé egy egész ház megvilágításával.A ledtől csupán az ár miatt idegenkedek,lehet előnybe részesíteném az alternatív megoldásokkal szemben ha az alternatív megoldások ne lennének jóval olcsóbbak így első gondolatra.De ezért is gyűjtöm a tapasztalatokat,ezek képesek befolyásolni és meggyőzni arról hogy melyik megoldást részesítsem előnybe!
2017. szept. 30. 20:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!