Kondenzációs gázkazán vízforgató szivattyúja nem áll le a fűtés leállása után 1 órával sem (vagyis néhányszor leállt, de azonnal újra is indult). Mit tehetnék én (mint laikus) a probléma megoldására?
Figyelt kérdés
Mielőtt esetleg szerelőt hívnék...2017. szept. 19. 13:01
1/5 anonim 

válasza:

Olyan esettel találkoztam, hogy a helységben ahol a szobatermosztát volt, le volt tekerve a radiátor, miközben a szobatermosztát magas gőfokra volt állítva.
Hiába tekerte szerencsétlen kazán a vizet, az elzárt radiátor nem tudta a beállított hőfokot elérni...
2/5 anonim 

válasza:

Előfordulhat amit az 1 es írt,mert a szabatermosztát nem tud kikapcsolni,a kazánban lévő víz hőmérséklete csak nagyon lassan esik vissza,majd mikor elérte ezt a pontot,újra fűteni kezd .Tekerd vissza a szobatermosztátot.Bármi legyen is az ok,ekkor biztos megáll .
3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!!! - ha kérhetném, kicsit "szájbarágósabban írd meg, mit értesz azon, hogy tekerjem vissza a termosztátot (?) (Hogy el tudjam mondani a barátnőmnek, az ő problémájáról van szó - nekem nincs gázkazánom).
A termosztáton melyik értéket tekerjük vissza? (bocs' a "kicsit" laikus kérésért/kérdésért.
2017. szept. 19. 16:20
4/5 anonim 

válasza:

Van a radiátorokon termofej?
Ha igen, először azt állitsa a legnagyobb értékre, ált. 5 ös.
5/5 A kérdező kommentje:
Szerintem nincs, de tekerhető - ha jól emlékszem
2017. szept. 19. 17:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!