Tudnátok jó hangszigetelő anyagokat mondani?
Házistúdió készül, viszont nem akarom minden pénzemet szivacsra költeni. Milyen olyan anyagok jöhetnének szóba, amik csillapítanák a szoba kicsengését?
Bársony függönyre gondoltam, esetleg vászon festményekre.
Tudtok még ilyeneket?
Tojásdobozzal szokták a falakat beborítani, de azt inkább a hangvisszaverődés (egyenetlen felszín) miatt, de biztos az is szigetel.
Egyébként szivacsból mennyi és milyen vastag kéne, ami megfelelő?
Egy barátom saját kezűleg egy 3*3-as szoba belső oldalát 3 réteg gipszkartonnal befedte, ablak nincs, az ajtóra pedig habszivacs betéteket ragasztott, meg körbe gumi tömítést.
Meglepően jó lett!
Odabent már zúg a fülem a csendtől!
A gipszkartonhoz természetesen kell az öntapadós szivacs, különben nem sokat ér.
Jaja. Én 1centis alapon 3centis piramis szivacsot néztem.
Nem is az lenne a lényeg, hogy kifelé ne menjen a hang, hanem bent ne legyen túl nagy visszaverődés.
A tojástartó meg úgy tudom nem ér annyi szigetelést, mint amennyi munkával jár fölrakni :)
De mondjuk az árát sem tudom..:)
Utánanézek....
Keresés közben ezt találtam:
Ó, köszönöm!
Hát elég sok szivacs kéne, igazából a felület miatt.
Én 100x100x4-es piramist néztem, az öntapadóstul 3800Ft
Tojástartót gyűjtünk, tehát van, ki fogom próbálni érdekességből. De mondom, egyik barátom kitojástartózott egy egész szobát, és nem változott sokat az akusztika...
Ő is csalódott volt. Mögötte pedig nikecell lapokra függesztette fel őket.
A függönyt, textilt is ki fogom próbálni.
Szerintem az lesz, hogy mindenből egy kicsi, de főleg szivacs.
Még egyszer köszi az infókat/tippeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!